MOBIL

Lyntest av HTC Incredible S

MWC 2011: Vi tok en nærmere titt på HTCs nye firetommer.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. feb. 2011 - 11:26

PS! Vi er ferdige med den fullstendige testen av Incredible S. Den leser du her!

HTC vistre frem Incredible S under sin lansering tirsdag forrige uke under Mobile World Congress. Denne er en av tre telefoner som er oppfølgere til tidligere modeller, og Incredible S følger i sporene til Droid Incredible, som ble lansert i Amerika.

I praksis er det snakk om en noe oppgradert HTC Desire, med større skjerm og noe mer arbeidsminne.

Les også:
Lyntest av HTC Desire S »
Lyntest av HTC Flyer »

Hva gjør Incredible S spesiell?

Denne telefonen har fire tommers skjerm av typen Super-LCD. Her får du også en prosessor på 1 GHz, 768 MB RAM, og de vanlige spesifikasjonene som GPS, super-3G, Wi-fi og kamera. 

Siden Droid Incredible ikke var tilgjengelig i Europa er det mer naturlig å sammenligne den med en telefon vi kjenner bedre; HTC Desire HD.

I utgangspunktet er oppgraderingene fra HTC Desire HD av det mer subtile slaget. Designen er annerledes, spesifikasjonene er noe oppdatert, og telefonen får Android 2.3 Gingerbread. Den skal lanseres med Android 2.2, men du får oppgradere senere.

Funker det?

Vi kan si lite annet enn at HTC vet hvordan telefoner skal bygges. Incredible S har en design som gjør at den føles noe tynnere enn den er, ved at den er tynn ut mot sidene og tjukkere på midten. 

Telefonen er laget i plast, med glass foran skjermen. Kvaliteten er upåklagelig, selv om vi selvsagt skulle sett deksler skåret ut i aluminium slik som på Desire S

Roterende ikoner

Det er ingen fysiske taster på fremsiden, men det er er kapasitive taster under skjermen. En stilig detalj her er at ikonene roterer når du snur telefonen. Det til tross for at det ikke er snakk om en egen skjerm. Vi er litt usikre på hvordan HTC har fått denne magien til, men det føles i alle fall veldig riktig.

Kameraet på baksiden har åtte megapikslers oppløsning, autofokus og doble fotolys. Det kan også ta opp video i HD-oppløsningen 720p.

Det er også et frontkamera for videosamtaler.

Skarp skjerm

Noe av det mer interessante her er skjermen. Uten at vi har fått sammenligne den med Apples Retina Display eller Samsungs Super-AMOLED ser dette skarpt og klart ut. Kontrasten er god, og responsen er fin når du navigerer på skjermen.

Responsen kan vi ellers beskrive som god jevnt over. Med en 1 GHz-prosessor og mye arbeidsminne bør Incredible S gjøre det aller meste på en overbevisende måte.

Systembrikken er en Qualcomm Snapdragon MSM8255. Dette er samme brikke som sitter i HTC Desire HD og Sony Ericssons nye telefoner

Android 2.3

Ved lansering kommer Incredible S til å kjøre Android 2.2, men den skal oppgraderes til Android 2.3 etter den har kommet i salg. Menysystemet er HTC Sense, og vi klarte ikke å se noen umiddelbare oppgraderinger her i forhold til på HTC Desire HD.

Incredible S ser ut til å være en grei Android-telefon som byr på den sedvanlige HTC-opplevelsen. Dersom dette er din kopp te kommer du sannsynligvis til å like denne telefonen.

Blir det bra?

Her er problemet til HTC: De nye modellene er fjorårets toppmodeller i ny innpakning. 

Dette vil, for den store massen neppe være et problem i seg selv. Men dersom Samsung, LG og de andre produsentene som for alvor kjører på med mye arbeidsminne og doble prosessorer klarer å formidle budskapet sitt om at dette er noe du trenger, kan HTC fort gi inntrykk av å henge litt etter.

Vi tviler ikke på at Incredible S blir en god telefon på alle måter, men den må se seg kraftig parkert av Samsung Galaxy S II og LG Optimus 2X når det kommer til rene spesifikasjoner.

Vi tipper det hele vil koke ned til pris. Dersom Incredible S selges for en god slant mindre enn konkurrentenes toppmodeller kan HTC stå overfor en ny salgssuksess med denne telefonen.

Dersom vi skal legge priser fra Amazon til grunn ser det ut til at Incredible S vil koste omtrent 4000 kroner. Vi vet i alle fall at LG Optimus 3D skal selges for 5500 kroner.

Les også:
Lyntest av HTC Desire S »
Lyntest av HTC Flyer »
Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.