MOBIL

Lyntest av HTC Flyer

MWC 2011: Vi har tatt en nærmere titt på HTCs første tablet.

Marius ValleMarius ValleJournalist
18. feb. 2011 - 10:51

Tirsdag lanserte HTC sin første tablet, HTC Flyer. Dette er en sjutommers Android-enhet med HTCs menysystem Sense, aluminiumsdeksen, og ellers de vanlige spesifikasjonene.

Hva er spesielt med HTC Flyer?

Det er mye som er spesielt med Flyer. Først og fremst at den er HTCs første tablet.

At Flyer har en beskjeden spesifikasjonsliste sammenlignet med konkurrentenes nye modeller, som Samsung Galaxy Tab 10.1 og LG Optimus Pad er også oppsiktsvekkende.

Det er også rimelig unikt at den leveres med en pekepenn, som lar deg skrive og tegne på skjermen.

Hvordan er HTC Flyer i praksis?

Mange ble overrasket over denne lanseringen, da HTC Flyer på papiret ser ut til å være lite annet enn en litt oppgradert fjorårsmodell.

Sju tommers skjerm, Android 2.x og enkjerneprosessor minner i det hele tatt mye om produkter som Samsung Galaxy Tab P1000 og andre tidlige Android-tableter.

Det fremsto i det hele tatt som en litt skuffende lansering.

Bedre enn fryktet

Men etter å ha sett nærmere på Flyer konstaterer vi at dette er bedre enn fryktet.

Vi kan selvsagt kritisere HTC for ikke å ha valgt det tablet-tilpassede Android 3.0, men så er også HTCs strategi å samle tjenester og brukeropplevelse rundt sitt eget brukergrensesnitt Sense.

Derfor er Flyer et ganske annerledes produkt enn de mange Android 3.0 Honeycomb-baserte tabletene som er lansert den siste tiden.

Scribe

HTC har utstyrt Flyer med en tablet-vennlig utgave av sitt menysystem Sense. Pekepennen Scribe som følger med er en viktig del av dette.

Den brukes ikke til å styre Flyer, men til å ta notater.

Pennen er belastningsfølsom, slik at strekene du tegner blir tykkere når du trykker hardere. Det er i praksis en etterligning etter vanlig håndskrift. Resultatet blir faktisk ganske så bra.

HTC har gjort det mulig å enkelt ta et skjermbilde og tegne på dette bare ved å trykke på skjermen med pennen. Detter gjør at du når som helst kan ta bildet du ser på skjermen og dele det for eksempel i en e-post eller lagre det i et notat.

Å legge til informasjon eller forklare noe kan bli enklere når du bare kan tegne rett på bildet i stedet for å skrive hva du mener i tillegg.

Pennen kan brukes til en rekke andre ting, som å tegne, lage bokmerker i e-bøker og annet.

Pennen er ikke integrert i selve dekselet på Flyer slik vi er vant til fra eldre trykkskjermtelefoner. I stedet er det en holder til den i en medfølgende bæreveske.

HTC Sense

Hjemmeskjermen er i prinsippet lik som på HTCs nyere smarttelefoner, som Desire HD. Det vil si at det er en rekke widgeter og funksjoner på startskjermen, og du kan bla mellom flere skjermer.

En nyhet er at startskjermene er satt opp som en karusell du snurrer rundt når du skal bla til neste skjerm.

Her får du også rask tilgang til funksjoner du bruker ofte, som internett, musikk og menyer.

Det er også integrerte butikker for video som kan lastes ned eller direkteavspilles, og en spillbutikk.

Responsen i menyene ser ut til å være god.

Rask prosessor

Dette skyldes nok i hovedsak prosessoren, som er på 1,5 GHz (på stand sier HTC 1,4 GHz, mens pressemeldingen sier 1,5 GHz. Vi skal finne ut hva som stemmer).

Selv om dette er en imponerende rask prosessor er vi skeptiske til denne løsningen. Den har som nevnt én kjerne, og selv om det kanskje høres litt rart ut bruker én rask prosessorkjerne typisk mer strøm enn to. 

Vi er derfor spent på å se hvordan batterilevetiden blir i praksis. 

Flyer har et batteri med 4000 mAh kapasitet, noe HTC forteller oss skal holde til omtrent fire timer med video.

Flyer får 1 GB arbeidsminne, noe som gjør den ganske bra utstyrt.

Lagringsminnet er på hele 32 GB, så her skal du få plass til mye musikk og video. Om dette ikke er nok er det også støtte for Micro-SD-minnekort.

Det er for øvrig også kamera foran og bak, mulighet for HD-videoopptak i 720p, GPS, Wi-fi og super-3G.

Tynn, men ikke så tynn

Da vi først så Flyer i levende live slo det oss at den var utrolig tynn. Etter nærmere inspeksjon er det klart at det er snakk om en aldri så liten optisk illusjon.

Flyer er nemlig tynnere langs kantene enn den er midt på baksiden. Med litt over 13 millimeter i tykkelse er den altså omtrent like tjukk som Apples iPad og noe tjukkere enn Samsungs Galaxy Tab 10.1.

Dekselet er laget i plast og metall, og mesteparten er skåret ut i ett enkeltstykke aluminium. Dette er noe HTC har benyttet på flere av sine telefoner, og kvalitetsfølelsen er upåklagelig.

Blir det bra?

Vi er egentlig litt overrasket over at vi mener dette: Ja, dette blir bra.

Overrasket fordi vi hadde ventet at HTC skulle slipper noe som teknisk var langt heftigere enn dette. Men for sluttbrukeren er det brukeropplevelsen som teller, og vi syns HTC Sense ikke føles så påtrengene i dette formatet som på telefonene deres.

At den ikke kjører Android 3.0 kan faktisk være en fordel for HTC, siden Flyer da skiller seg markant ut fra mengden Honeycomb-tableter. 

Her får du en liten og hendig tablet det er enkelt å ta notater på, noe vi tror kan bli en slager hos både bedrifter og studenter.

Flyer er enkelt og greit mer innovativ enn en skulle tro. Vi tipper HTC kommer til å gjøre det rimelig bra med denne når den kommer i salg.

Flyer skal komme i salg i løpet av andre kvartal. Prisen er ikke offentliggjort, men flere spekulerer i at den skal ende på omtrent 5200 kroner.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.