MOBIL

Lyntest av Garmin-Asus A50

Garmin Nüvifone A50 ble lansert i forkant av mobilmessen i Barcelona. Vi tok en titt på den.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. feb. 2010 - 13:11
Vis mer

Garmin og Asus har et mobilsamarbeid, og lager telefoner under merkenavnet Garmin-Asus. Rett før Mobile World Congress lanserte produsenten to nye telefoner; M10 og A50. Av de to er det A50 som er den mest interessante. 

Les også:

Lyntest av HTC Legend

Lyntest av Sony Ericsson X10 Mini og Mini Pro

Lyntest av Samsung Wave

Denne telefonen kjører Android, men har et helt eget menysystem på toppen. Dette systemet, kalt Breeze UI, er det samme som ble vist frem på den første Garmin-telefoner i 2008, men dette er den første Android-telefonen som kjører det.

Navigasjon

Det er kanskje ikke overraskende at det her er GPS-navigasjon det dreier seg om. Garmin er tross alt en av verdens største produsenter av GPS-navigasjonsenheter.

Hovedmenyen er derfor navigasjonssentrisk, med store ikoner som tar deg rett til navigasjonsfunksjonene. Det øverste ikonet tar deg til telefonfunksjonen mens de to andre "hovedikonene" i startskjermen åpner navigasjon og kart. Navigasjonsprogramvaren er den samme som du er vant til fra Garmins frittstående GPS-er, og er oversiktlig. Vi fikk ikke prøvd ut navigasjonsfunksjonen i praksis, så vi kan ikke si noe utover dette.

Ser bra ut

Vi syns menysystemet ser bra ut, og vi liker at de viktigste funksjonene er å finne uten at du trenger å åpne en undermeny. I tillegg til de tre hovedikonene finner du en liste på høyre side med flere ikoner, blant annet til kalender og e-post.

Selve maskinvaren er interessant i seg selv. Telefonen er forholdsvis tynn og føles bra skrudd sammen. Skjermen måler 3,5 tommer, har 320 x 480 pikslers oppløsning og er kapasativ. Det siste vil si at den ikke trykkes fysisk inn, men reagerer på lett berøring.

Surf

Du kan bruke A50 som surfetelefon, da den har støtte for både Wi-fi og super-3G. Støtte for GSM-nett er også på plass.

Ellers har telefonen Bluetooth 2.1, USB-tilkobling, støtte for minnekort.

Duger det?

Inntrykket vi sitter igjen med etter å ha lekt litt med telefonen er at den virker spennende og praktisk. Her får du trolig samme brukeropplevelse som på en bil-GPS, samtidig som du har en fullblods smarttelefon med Android. Vi syns kanskje den var litt treg til å åpne menyer og programmer, men det skal understrekes at eksemplaret vi så på etter all sannsynlighet ikke har ferdig programvare.

Vi er litt skuffet over at denne skal kjøre Android 1.6, og ikke den nyeste versjon 2, men det er ikke usannsynlig at dette endrer seg innen telefonen kommer i butikken.

Telefonen skal komme i salg før juni bikker over i juli, men prisen er foreløpig ikke kjent. Vi kommer tilbake med en test av Garmin-Asus Nüvifone A50 så snart som mulig. I mellomtiden kan du lese mer om telefonen på Garmin-Asus' nettsider.

Her kan du se alle artikler fra Mobile World Congress

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.