MOBIL

Lyntest av 3D-tableten LG Optimus Pad

MWC 2011: Slik er LGs tablet med 3D-kamera.

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. feb. 2011 - 17:43

LG lanserte mandag sin første Android-tablet med 3D-kamera. Denne er forsåvidt allerede lansert under navnet G-Slate, men versjonen som ble lansert tirsdag skal komme i salg i Norge.

Denne tableten er en ganske vanlig Android 3.0-tablet, som det finnes flust av her på Mobile World Congress. Den har imidlertid en ganske spesiell funksjon som gjør den ekstra spennende.Stereoskopisk kamera på baksiden.

Hva er spesielt med LG Optimus Pad?

Optimus Pad har, som nevnt, 3D-kamera. Dette kalles stereoskopisk kamera, og vil si at det er to kamera på baksiden. Disse tar opp video fra to vinkler, og kan sette sammen resultatet til 3D-video.

Optimus Pad har også en ny skjermstørrelse, og er den første tableten med 8,9 tommers skjerm. Den er altså en mellomting mellom Samsung Galaxy Tab P1000 med 7 tommers skjerm og Apples iPad med 9,7 tommers skjerm.

Optimus Pad er også bra utstyrt på maskinvaresiden. Den har Nvidia Tegra 2 med tokjernet prosessor på 1 GHz, 32 GB lagringsminne og rask internettaksess.Du kan justere 3D-dybden.

Hvordan fungerer 3D-kameraet i praksis?

De to kameraene på baksiden er plassert ved siden av hverandre med et par centimeters avstand. Akkurat som øynene våre ser kameraene i litt forskjellig vinkel slik at vi kan se dybde, eller 3D om du vil.

Optimus Pad tar da i praksis opp to videoer - en til hvert øye. Du kan stille hvor ekstrem 3D-effekt du vil ha ved å justere dybden på kameraet. Skal du se 3D på Optimus Pad må du ha gammeldagse 3D-briller.

3D-briller

I motsetning til Optimus 3D kan ikke Optimus Pad vise 3D-video på skjermen uten videre. Og muligheten som finnes er ikke akkurat high tech heller.

Skal du se 3D-opptakene dine må du finne frem 3D-brillene du fikk sammen med Fantomet på 80-tallet. Her er det nemlig briller med ett rødt og ett grønt glass som brukes. 

Filmene konverteres til dette formatet når du viser dem på Optimus Pad, så det er ikke noen optimal løsning akkurat.

Les også: Lyntest av LG Optimus 3D »

3D-kameraet startes fra menyen.

Vises på 3D-TV

Å vise det på en 3D-TV er derfor langt mer interessant. Ved hjelp av HDMI-utgangen kan du vise 3D-videoene dine på TV-en. Du kan også vise live 3D fra kamerasøkeren når du har koblet Pad til TV-en.

Det kreves naturligvis at du har en 3D-TV.

Vi fikk en demonstrasjon av dette på LGs stand, og kan konstatere at det fungerer veldig bra. Det var ganske snodig å se seg selv i 3D på en skjerm, men det var også ganske stilig.

Dersom du har 3D-TV hjemme er altså Optimus 3D noe du kan ha mye glede av.HDMI-utgang i bunnen.

Kvalitet

Kvaliteten var passe god, uten at vi har altfor mye erfaring med 3D-video til å kunne gjøre noe god bedømmelse av dette.

Et problem vi så var at kameraet ikke klarer å gjengi objekter som kommer for nærme kameralinsene. Dersom du holder hånda nærme linsene er det som om du ser den dobbelt på TV-skjermen.Optimus Pad kan holdes i én hånd.

Hvordan er tableten i praksis?

Utover 3D-funksjonen er Optimus Pad en ganske vanlig Android 3.0-tablet. De finnes det mange av her på Mobile World Congress.

Vi syns byggekvaliteten er upåklagelig. Den er laget for det meste i plast, men den føles solid og passe tung.

Formen er noe avrundet, med en buet bakside. Den ligger godt i hånda, og siden den ikke er like stor som en iPad er det mulig å gripe den med én hånd.

LG har lagt veldig stor vekt på akkurat dette, uten at vi helt klarer å bli fra oss av begeistring for størrelsen. Det fungerer fint, men noen revolusjon i tablet-størrelse er det ikke snakk om spør du oss.

Optimus Pad er knapt 13 millimeter i tykkelse, så det er ikke noen tjukkas vi snakker om her. Vekten ender på 630 gram, som er 31 gram mer enn Samsungs Galaxy Tab 10.1.

Kjapp

LG har utstyrt Optimus Pad med en Nvidia Tegra 2-systembrikke. Dette er den samme som står i LG Optimus 2X, og har to prosessorkjerner på 1 GHz hver.

Dette gjør at du kan ta opp 3D-video i HD-oppløsningen 720p, og vanlig 2D-video i 1080p. 

Vi registerer at Optimus Pad virker kjapp i responsen. Det er helt standard Android 3.0-menyer, så i bruk vil denne tableten ikke skille seg nevneverdig fra andre Android 3.0-tableter.

Skjermen er skarp og god, og fungerer veldig fint til surfing, video og annet.

Du kan også koble deg til internett via super-3G og Wi-fi.Optimus Pad kjører standard Android 3.0.

Blir det bra?

Som Optimus 3D er nok Optimus Pad et produkt for deg som eier en 3D-TV. Har du ikke dette har det lite eller ingenting for seg å kjøpe dette produktet.

Prisen kommer nemlig til å lande på nesten 8000 kroner.

Optimus Pad virker som en god tablet, men målgruppen er nok rimelig snever.

Se etter Optimus Pad i butikkene i april.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.