PRODUKSJON

Lur robot pakker fort

LURING: Robotløsningen hos Norfolier har vist seg å være en suksess, og inntjeningstiden for installasjonen er mindre enn tre år. FOTO: ABB
LURING: Robotløsningen hos Norfolier har vist seg å være en suksess, og inntjeningstiden for installasjonen er mindre enn tre år. FOTO: ABB

Etter å ha søkt i inn og utland for å finne en løsning for slik automatisk pakking, endte fabrikkdirektør Tommy Pedersen hos Norfolier A/S på Skårer opp med en ny robotløsning.

Den har vist seg å være en gedigen suksess, og inntjeningstiden er mindre enn tre år.

- Vi vet at mange sliter med å finne pålitelige løsninger som kan øke produktiviteten. Problemet er at det som er på markedet, ikke er fleksibelt nok, sier Pedersen. I tillegg til roboten må man bruke eget hjelpeutstyr for reising av kartongene.

Løsningen til Norfolier A/S stammer fra ABB AS Robotics på Bryne (gamle Trallfa).

I dag har Norfolier A/S tre robotanlegg for pakking av plastposer. Robotene sitter på en fire meter lange kjørebane, hver av dem jobber mot to plastposemaskiner, en i hver ende av kjørebanen.

Roboten starter med å hente flate pappkartonger som ligger i et justerbart magasin. Fordelen er at flere typer eskevarianter kan benyttes.

Pappen legges i en egen enhet som reiser pappen og klamper inn brettekanter. Esken transporteres deretter av roboten frem til en egen stasjon for pose-ilegging.

Posebunkene hentes av roboten fra to sider pr. maskin og avleveres i en egen stasjon. Herfra går veien direkte til esken. Når denne er full dytter roboten posene på plass, og esken lukkes.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.