OLJE OG GASS

Lund ut mot Solheim

StatoilHydro-sjef Helge Lund mener selskapet både har rett og plikt til å være med i debatten om å åpne nye områder for oljeleting. Bildet er fra en pressekonferanse i London 9. januar.
StatoilHydro-sjef Helge Lund mener selskapet både har rett og plikt til å være med i debatten om å åpne nye områder for oljeleting. Bildet er fra en pressekonferanse i London 9. januar. Bilde: LUKE MACGREGOR
Per Erlien Dalløkken
16. jan. 2008 - 07:31

StatoilHydros konsernsjef Helge Lund misliker miljøvernminister Erik Solheims forsøk på å kneble oljeselskapet.

Sårbare områder

Det var i en artikkel i Aftenposten tirsdag at Solheim kritiserte StatoilHydro for å arbeide for å åpne sårbare områder utenfor Lofoten og Vesterålen, mens politikerne har vedtatt vern av disse områdene.

Under oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord i går svarte Lund på kritikken.

– Før avgjørelse tas, kan det ikke være slik at noen aktører skal få munnkurv, selv om de er store, sa Lund ifølge Aftenposten.

Mer åpenhet

Lund mener StatoilHydro både har rett og plikt til å informere om de industrielle mulighetene som foreligger og hva slags verdiskapingspotensial som finnes.

Han får støtte av olje- og energiminister Åslaug Haga.

– Når vi nå legger opp til to åpne høringsrunder før nye områder åpnes for oljeleting, oppfatter jeg det ikke som problematisk at StatoilHydro tilkjennegir sitt syn ut fra forretningsmessige betraktninger, sier Haga.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.