OLJE OG GASS

Lund oljer investorene

Konsernsjef Helge Lund i StatoilHydro holder i ettermiddag en orientering om oljeutslippet fra Statfjord A.
Konsernsjef Helge Lund i StatoilHydro holder i ettermiddag en orientering om oljeutslippet fra Statfjord A. Bilde: Bendiksby, Terje

StatoilHyrdo-sjefen er på offensiven.

- Fusjonen har gitt oss en sterkere global portefølje og en bedre posisjon for framtidig vekst og verdiskaping. Vår finansielle og organisatoriske kapasitet er økt. Vi har tilgang til mer kompetanse og teknologi, og vi har styrket konsernets evne til å modne fram prosjekter og forfølge forretningsmuligheter, sier konsernsjef Helge Lund, som i London i dag presenterer StatoilHydros fremtididige vekst.

Egenvekst

Selskapet forventer en vekst i egenproduksjonen av olje- og gass fra 1,9 millioner fat oljeekvivalenter per dag i 2008 til 2,2 millioner fat per dag i 2012, men ikke uventet kommer mye av denne veksten i utlandet.

Produksjonen på norsk sokkel anslås til omkring 1,5 millioner fat per dag de neste ti årene, og vil nå 1,55 millioner foe per dag i 2012.

Større tilgang på mer

- Fusjonen har gitt oss en sterkere global portefølje og en bedre posisjon for framtidig vekst og verdiskaping. Vår finansielle og organisatoriske kapasitet er økt. Vi har tilgang til mer kompetanse og teknologi, og vi har styrket konsernets evne til å modne fram prosjekter og forfølge forretningsmuligheter, sier Lund i en melding og viser til at de årlige synergieffektene fra fusjonen blir rundt seks milliarder kroner før skatt, to milliarder kroner mer enn tidligere anslått.

Bruttogevinsten på StatoilHydro-opererte felt og anlegg anslås til omkring 12 milliarder kroner årlig. Synergieffektene forventes å oppnås fullt ut innen tre til fire år.

Investerer 80 mrd i 2009

Ifølge Helge Lund kommer StatoilHydro til å investere mellom 75 i år og 80 milliarder kroner i 2009, rundt 50 prosent av dette er knyttet til høyere aktivitetsnivå for å opprettholde dagens produksjon og støtte opp under konsernets vekstambisjon. Resten er et resultat av kostnadsinflasjon, sammen med gradvis økende kompleksitet i prosjektporteføljen.

Slutt på StatoilHydro i 2009

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.