MOBIL

- Lumia med 41 megapiksler på vei

Nokia Lumia EOS skal ha gigantoppløsning, ifølge kilder.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. feb. 2013 - 18:26

Nokia overrasket de fleste da de lanserte en Symbian-telefon med 41 megapikslers kamera under Mobile World Congress i februar i fjor. Nokia 808 PureView har imidlertid den hittil eneste mobilen med denne kamerateknologien.

Nokia Lumia 920 har også PureView-navnet heftet ved seg, men dette er fordi den har en optisk bildestabilisator. Oppløsningen på 8,7 megapiksler er ganske ordinær.

Det har lenge gått rykter om at Nokia skal lansere en 41 MP-telefon i Lumia-serien, og nå ser det ut til at det kan skje.

Windows Phone med 41 MP

Ifølge avisen The Guardians kilder er Nokia i ferd med å introdusere en Lumia-telefon med 41 megapikslers kamerasensor. Denne skal angivelig hete EOS, og vil komme i salg i sommer, skriver avisen.

Poenget med en slik høyoppløst sensor er ikke at du skal ta bilder i 41 megapiksler. I stedet brukes all informasjonen til å fjerne støy fra bildet. Ifølge nettstedet skal den kommende Lumia-telefonen lagre bilder med fem megapikslers oppløsning som standard.

LES MER: Slik fungerer PureView-kameraet i Nokia 808 PureView

Dersom Nokia kombinerer 41 megapikselsensoren med den optiske bildestabilisatoren fra Lumia 920 kan resultatet bli meget interessant.

LES OGSÅ: Test av Nokia Lumia 920

Nokia har ikke ønsket å kommentere opplysningene overfor The Guardian.

Kilde: guardian.co.uk

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.