MOBIL

Lumia 610 på vei til butikk

Nokias billigste Windows Phone 7-telefon kommer denne uka.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. mai 2012 - 11:48

Nokia melder at Lumia 610 kommer i butikkene denne uken. Dette er den billigste telefonen med Windows Phone 7 produsenten tilbyr. Den ble lansert under Mobile World Congress i februar.

Vi har allerede tatt et titt på telefonen, som gjennomgående ikke føles så eksklusiv som Lumia 800. Denne telefonen er laget i vanlige plastdeler med en forkrommet plastlist rundt skjermen.

LES OGSÅ: Her er prisene på Lumia 900

Men så var neppe meningen at den skulle være et alternativ til Lumia 800 heller. Her er det lavpriskundene Nokia ønsker seg, og med en pris på ned mot 1900 kroner burde den være et greit alternativ. Lumia 610 skal ifølge produsenten komme i salg på onsdag. 

Billig nok?

Så spørs det om prisen er lav nok. Neste modell på Lumia-stigen er nemlig Lumia 710, som på de fleste områder er en sprekere telefon.

Lumia 610 kjører en Windows Phone 7-utgave som har redusert funksjonalitet. Dette fordi denne versjonen tillater svakere spesifikasjoner enn tidligere. Telefonen har dermed mindre arbeidsminne og svakere prosessor enn resten av Lumia-serien. Det er ikke mulig å installere enkelte apper, og det går ikke å legge apper i bakgrunnen på samme måte som på den vanlige utgaven.

LES MER: Dette er nyhetene i Windows Phone Tango

Spørsmålet er derfor om den er verdt å vurdere fremfor Lumia 710:

Prismessig er det lite som skiller Lumia 710 fra Lumia 610, men spesifikasjonene er langt sterkere på Lumia 710. Spesielt er det arbeidsminnet og prosessorhastigheten som taler for å velge denne fremfor Lumia 610.

Dette er uansett bare en teoretisk sammenligning. Hvordan det er i praksis finner vi ut av når vi får testet Lumia 610. Vi regner med å ha et testeksemplar om ikke lenge. 

For mer informasjon om Lumia 610 kan du lese vår lyntest av telefonen.

Kilder: Pressemelding, Prisjakt.no

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.