SAMFERDSEL

Luksus fjellklatrer

KRAFTIG: Nye Mercedes GL er fem meter lang og to meter bred og veier to tonn. Den skrever elegant over en bekk med vanndyp 600 millimeter og klatrer gjerne i en 45 graders skråning - men beskatningen av effekt gjør bilen temmelig kostbar.
KRAFTIG: Nye Mercedes GL er fem meter lang og to meter bred og veier to tonn. Den skrever elegant over en bekk med vanndyp 600 millimeter og klatrer gjerne i en 45 graders skråning - men beskatningen av effekt gjør bilen temmelig kostbar. Bilde: MERCEDES
Stein Bekkevold
14. des. 2005 - 13:25

Du får den med alt fra en noenlunde snill V6-motor til digre V8’ttere med kW og hk og Nm nok til alle.Børstraktor? Jo da. Nyttekjøretøy?

Vel, mange kjøper kanskje noe som er litt enklere og mer i retning av gammel Land Rover.

Offroader

Men for all del, test denne tyskamerikaneren (fra Alabama) i ekkelt terreng og du merker fort at maskinen kan å ta seg fram, i tillegg til å ta seg ut.Du får selvsagt masse plass i alle retninger inn i noe så digert og trenger du mer, trykker du på en knapp.

Med en svak summing forsvinner det ene baksetet etter det andre – det er syv seter i alt – ned i gulvet. Helt James Bond.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Fjellsugen

Skal du til fjells får du enorm hjelp av et særdeles effektivt stabiliseringsprogram (ESP) og effektiv kraftfordeling mellom de to drivakselene, samt differensialsperre på begge aksler pluss i midten.Dyrt? Avsindig. Med den særnorske fiskal-ideen å beskatte motoreffekt snarere enn utslipp, blir det fort godt over millionen for dette nyttekjøretøyet. Men stikk innom en Mercedesbutikk og sjekk. Og ta deg en real prøvetur!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.