NATURVITENSKAP

Lukk opp med fjeset

4. mars 2004 - 08:07

Det ferske engelske selskapet OmniPerception er grunnlagt av tre tidligere forskere ved Surrey University's Centre for Vision.

De sier at deres nyeste utvikling, kalt Affinity, nå åpner for fullgod ansikts-biometri. Dette er teknikk som verden har ventet lenge på, hevder de.

Den nye teknikken kan drastisk øke sikkerheten i automatiske adgangssystem. Så sant datasystemet som styrer det hele, har fått informasjon om hvordan du ser ut, vil systemet se på deg, og evt. kjenne deg igjen. Da slipper du inn. Eller ikke.

Tenk deg Minibanken: Du er registrert som innehaver av konto nummer så og så, med foto. Du stiller deg opp, stikker kortet i sprekken, et elektronisk øye stirrer på deg, det durer i maskinen - og så kan du ta ut penger. Passkontroll blir en saga blott.

Selskapets sjef David McIntosh forteller: - Vår teknikk kalles OmniPerception FacialPin og er en digital kode så lang og kompleks at det ikke går an å huske den. Det slipper du. Maskinen husker for deg. Om du anlegger skjegg eller begynner med svarte solbriller må vi ta et nytt bilde av deg - verre er det ikke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.