ENERGI

Luftslaget

Man akk, slik er det dessverre ikke. På mindre enn en uke etter at Stortinget avsluttet vårsesjonen, kommer regjeringspartiet med en mengde lovnader og påplussinger som de skal gjennomføre, bare de vinner valget til høsten.

Først et urealistisk utspill som lover at 70 prosent av norske husstander skal tilknyttes et innenlands gassnett. Arbeiderpartiet har fått regnet ut at dette koster 20 milliarder kroner. Sannsynlig kostnad er opp mot 200 milliarder, for en slik teknisk infrastruktur koster flesk.

Å legge gassrør, kompressorstasjoner og et gassdistribusjonsnett i et land med kronglete topografi, blir svært kostbart. Gass som energiform må fordeles på en annen måte i Norge. Forslaget er et slag i luften.

Like hult er forslaget om å ruste opp skolebygningene for 50 milliarder samt å satse på skolen. Virkeligheten er jo en helt annen. Regjeringens kommuneøkonomiproposisjon, som nylig ble vedtatt med støtte fra Fremskrittspartiet, gir en strammere økonomi for de fleste kommuner og fylker. Det er jo disse som står for drift av skolene. Og all erfaring viser at stram kommuneøkonomi gir reduksjon i skoletilbudet og i vedlikeholdet av skolebyggene. Og i tillegg kommer kostnadene som fylkene får ved at staten overtar sykehusene, men ikke sykehusenes underskudd. Dette må dekkes av den videregående skolen. Dette vet folk.

Likeledes blir det ikke bedre veger om Høyre kommer til makten. Med Høyres ene milliard ekstra i bevilgninger til vegsektoren, får man kanskje dekket noen huller i asfalten. Men på langt nær alt, siden riksvegvedlikeholdet alene mangler nærmere 200 milliarder. Vår oppfordring er: – tro ikke på alt som blir sagt. Ta heller en velfortjent ferie, nyt fritiden nå, for med august kommer kronprinsbryllup, så kommer en kort og intens valgkamp.

God sommer!

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.