MOTOR

Luftens bestselger

Per Erlien Dalløkken
4. jan. 2008 - 07:06

På grunn av mange storkontrakter som har gått i boks i desember, ser det ut til at Boeing på tampen av året så vidt har passert erkekonkurrenten Airbus.

Nesten 1.400 fly

Boeing presenterer sine salgstall fredag. Men ifølge Flight Globals uoffisielle statistikk, kan den amerikanske produsenten bokføre 1.398 ordrer på passasjerfly i 2007.

Til sammenligning hadde Airbus offisielt 1.204 ordrer ved utgangen av november. Dette ble supplert med 100 nye ordrer 30. desember.

Enorm julehandel

Det er to gigantkontrakter med Dubai Aerospace Enterprise (DAE) og brasilianske GOL Linhas Aéras rett før jul som har hjulpet Boeing i den ikke ubetydelige salgskonkurransen.

Bare ordren til DAE alene, 100 fly, er verdt rundt 60 milliarder kroner.

Med andre ord kan Boeing kåres til luftens bestselger i fjor, så sant ikke franskmennene trekker opp en kanin fra hatten når de skal presentere sine offisielle tall.

En slik overraskelse kan komme: Også Airbus skal nemlig ha en intensjonsavtale om levering av 100 fly til DAE. Den eventuelt ferdigstilte kontrakten er imidlertid ikke offentliggjort.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.