NYHETSBREV

Løypemelding fra de som måler olje- og gass

Årets temadag ble gjennomført 19. mars på Scandic Airport Hotel, Stavanger. Det var 111 påmeldte deltakere, en liten nedgang fra tidligere år, men sett i lys av bransjesituasjonen må dette sies å være meget bra.

Arstein Wee takker for Bragd pris tildelt på NFOGMs årsmøte 2015
Arstein Wee takker for Bragd pris tildelt på NFOGMs årsmøte 2015 Bilde: NFOGM
25. juni 2015 - 16:20

Årets temadag ble i stor grad viet ultralydmålere for væske. God forståelse av egenskapene til slike målere er av avgjørende betydning for å kunne designe, bygge og operere oljemålestasjoner basert på denne type teknologi. Foredrag fra myndigheter, leverandører og operatører bidro til å gi deltakere på årets temadag en bedre forståelse av denne teknologien.

Temadagen ga i tillegg en oppdatering om operasjonelle erfaringer med fiskale Coriolis-målere for væske, drift av subsea-flerfasemålere og introduksjon til et nytt 4-timerskurs i fiskale gassmålestasjoner som er fritt tilgjengelig via NFOGM sitt nettsted.

Alle presentasjoner og foredrag er tilgjengelige på NFOGM sin hjemmeside, www.nfogm.no

Les også: Måling en forutsetning for riktig eierskapsfordeling

Prisutdelinger

På tampen av temadagen ble det delt ut to priser, henholdsvis BRAGD og ÅNS.

Bragdprisen gis til personer som både nasjonalt og internasjonalt har gjort arbeid som har fremmet det måletekniske faget. Den ble i år tildelt Arnstein Wee for hans bidrag over mange år innenfor flerfase-måleteknologi. Mange gratulasjoner til Arnstein.

ÅNS-prisen tildeles den personen som redaktøren av NFOGMs nyhetsmagasin anser å ha bidratt med de mest verdifulle bidragene siden foregående årsmøte. I år ble den gitt til Rune Øverland for alle hans gode artikler, som for øvrig er fritt tilgjengelig på foreningens hjemmeside.

Temadagen og tilhørende foredrag var meget vel arrangert og gjennomført, og vi gleder oss til neste års arrangement som vil finne sted i Oslo. Dette er et viktig møtested for alle som er opptatt av olje- og gass-måling. Her etableres verdifulle kontakter på tvers av selskaper og organisasjoner.

Les:  Industrielle analyser online

Årsmøte

Etter temadagen ble det gjennomført årsmøte for de med medlemskap i NFOGM.

Årsmøtet samlet i år 52 personer og det hele ble meget godt håndtert av NFOGM sin styreformann Dag Flølo som kunne konstatere at foreningens fremmøtte medlemmer ga sin tilslutning til det som ble presentert.

Etter årsmøtet ble det servert middag, og mat, drikke og det sosiale samvær så ut til å falle i smak.

NFOGM ønsker vel møtt neste år, når temadag, årsmøte og tilhørende middag for medlemmer med ledsagere gjennomføres i Oslo.

North Sea Flow Measurement Workshop (NSFMW)

NFOGM ogTekna arrangerer i år, fra 20. til 23. oktober i Tønsberg, et av de største arrangementene i verden innenfor fiskalrelaterte mengdemålinger, North Sea Flow Measurement Workshop. Arrangementet gjennomføres annethvert år i Norge og Skottland. Programkomiteen for årets arrangement har på grunnlag av 50 innkommende abstrakter satt sammen årets program og dette sammen med invitasjon til påmelding vil om kort tid bli sendt ut fra Tekna.

Alle som har interesse og behov for kompetanse knyttet til håndtering av nøyaktige målinger av olje- og gassrelaterte mengder og kvalitet fra målepunkt til allokerte verdier, oppfordres herved til å melde seg på årets arrangement.

Arrangementet er en viktig internasjonal møteplass. Antall deltakere tidligere år har ligget på 300+, og deltakerne kommer fra mer enn 20 forskjellige nasjoner.

I tillegg til faglige foredrag vil mange av de mest anerkjente leverandørene av instrumenter og systemer innenfor fagfeltet presentere seg og sine produkter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.