NYHETER

Lover økt kapasitet og bedre vedlikehold

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) lovte både økt kapasitet og bedre vedlikehold da han onsdag mottok en rapport om framtidige utfordringer for Norges transportsystem

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen under presentasjonen av rapporten til Statens vegvesen, Jernbaneverket, Kystverket og Avinor AS. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen under presentasjonen av rapporten til Statens vegvesen, Jernbaneverket, Kystverket og Avinor AS. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Bilde: Roald, Berit
25. feb. 2015 - 17:23

Oslo (NTB):.Rapporten er utarbeidet av Statens vegvesen, Jernbaneverket, Kystverket og Avinor på oppdrag fra Samferdselsdepartementet, som ledd i arbeidet med en stortingsmelding om ny Nasjonal transportplan.

– Vi må både investere i økt kapasitet og bedre vedlikehold dersom vi skal løse framtidens infrastrukturutfordringer. I tillegg må vi bruke infrastrukturen smartere gjennom økt bruk av teknologi, sier Solvik-Olsen.

 

Enklere hverdagsreiser

Han sier at regjeringens hovedprioritet er å gjøre hverdagsreisen enklere og få mer gods bort fra veiene der folk bor.

Solvik-Olsen sier at regjeringen har styrket vedlikeholdet og at 2015 blir det første året på flere tiår uten vekst i vedlikeholdsetterslepet på veiene.

 

Mer bruk av ny teknologi

– Denne satsingen skal følges opp og forsterkes for alle transportgreiner. Økt vedlikehold av veg, bane, lufthavner og kystens infrastruktur er viktig for folk og næringsliv i hele landet, sier han.

Også bedre bruk av teknologi står høyt på regjeringens prioriteringsliste. Solvik-Olsen sier at bedre og raskere teknologi kan bidra til at folk velger bedre reisemønster og transportformer og styrke arbeidet med trafikksikkerhet. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.