KRAFT

Lover noe svært på offshore vindkraft

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen dro til Skien og Bioenergidagene. Der snakket han om vind offshore, og lite om bioenergi.
Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen dro til Skien og Bioenergidagene. Der snakket han om vind offshore, og lite om bioenergi. Bilde: Anders J. Steensen
Mona Sprenger
18. nov. 2008 - 19:57

SKIEN: Det kom fra på Bioenergidagene 2008, som finner sted i Skien.

Her kunne den tidligere landsbruksministeren ikke love noe storstilt satsing på bioenergi, derimot kom det fram at departementet nå jobber hardt for å få på plass et rammeverk for offshore vindkraft.-Det er ambisjonen. Vi kjører hardt på det, sa statsråden til Teknisk Ukeblad.

Les også: Den vanskelige havvinden

Trenger rammeverk

Selv om et offshore vindkraft ligger mange år fram i tid, mener Riis-Johansen at det er viktig å få på plass rammeverket, for at bransjen skal vite hva den har å forholde seg til.-Vi må ta stilling til om det skal settes ut blokker, lyse ut konsesjoner og hvem som skal være ansvarlige for infrastrukturen, sier statsråden, som understreker at det er mye kapital som må reises.

-Dette er store og viktige spørsmål som det er viktig å få avklart, selv om teknologien ennå ikke er moden. Skal vi gå offshore snakker vi store volum og skikkelige koblinger.

Vil bruke 220 milliarder på havvindNytt energieventyr

Som sin forgjenger Åslaug Haga, mener Riis-Johansen at vindmøller til havs kan bli et nytt energieventyr og at Norge har gode muligheter for å lykkes.

- Vi har allerede en infrastruktur på gass i Nordsjøen som er formidabel. Det er ikke et ukjent arbeid vi må gjøre. Dette er å begynne på noe svært, sier ministeren, som opplever at EU er svært interessert i hva Norge gjør på dette området.

- Offshorevindkraft er en nødvendighet hvis Norge skal bli en stor eksportør av fornybar kraft til Europa. Vi kan selvsagt også utvikle vind og varme innenlands også, sier statsråden, som på Bioenergidagene forsikret om at han fortsatt var like opptatt av bioenergi nå som da han var landbruksminister.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

- Men det er to forskjellige diskusjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.