Lover kostnadskompensasjon til Statens vegvesen i Revidert nasjonalbudsjett

Fjorårets anslag over hvor mye prisene skulle øke i år, bommet grovt. Derfor har regjeringen allerede varslet at offentlig sektor skal få mer til å dekke økte kostnader i Revidert Nasjonalbudsjett.

– Det er store beløp som blir flyttet på i revidert nasjonalbudsjett. Større beløp enn vi er vant til å se i norsk sammenheng. Vi styrer i en spesiell tid, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til NTB.
– Det er store beløp som blir flyttet på i revidert nasjonalbudsjett. Større beløp enn vi er vant til å se i norsk sammenheng. Vi styrer i en spesiell tid, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til NTB. Foto: Rodrigo Freitas/NTB
NTB
10. mai 2023 - 08:38

– De konkrete beløpene vil komme på torsdag. Men priskompensasjonen handler jo om at sykehusene skal fungere, at politiet skal være der som før, at Statens vegvesen skal kunne vedlikeholde de veiene de har planlagt, sier Vedum.

Hovedmålet for regjeringen er at offentlig sektor skal kunne holde samme aktivitet som de planla før jul.

Regjeringen bruker mer oljepenger og gir pengene blant annet til sykehus og politi i revidert nasjonalbudsjett. Avgiftene økes ikke, lover finansministeren.

Fortsatt høy prisvekst

Prisveksten i Norge er fortsatt på et høyt nivå, men litt lavere enn forrige måned.

Statistisk sentralbyrå (SSB) slapp onsdag tall som viser hvordan prisveksten har vært de siste tolv månedene.

Fra april 2022 til april 2023 steg prisene 6,4 prosent. Prisene på mat og drikke bidro betydelig til den høye prisveksten, mens strømprisene trakk prisveksten ned.

– Prisveksten er fortsatt høy, men vi har de siste månedene sett tegn til en utflating, sier seksjonssjef Espen Kristiansen i SSB.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.