NYHETER_BYGG

Lover bedring

5. okt. 2001 - 12:36

Bruken av oljefondet og arbeidsinnvandring er de imidlertid uenige om. Høyres Erna Solberg går lengst i å tillate arbeidsinnvandring, men møter stor motstand både fra Frps Siv Jensen og kommunal- og arbeidsminister Sylvia Brustad. De mener Høyre overforenkler saken og ikke skjønner problemet med å skille klinten fra hveten.

Reform 94 fallitt?

Administrerende direktør i RIF, Tor Saghaug, er opptatt av å legge forholdene til rette for arbeidsinnvandring, for eksempel med boliger. Når det gjelder rekruttering av ungdom, mener han næringen må gjøre seg mer interessant, slik at den tiltrekker seg flere.

Siv Jensen mener Reform 94 er det verste grepet som noen gang er gjort for yrkesrekrutteringen her i landet. – Vi må få bort akademikerstempelet og få tilbake yrkesstoltheten, sier hun. Flere i panelet nikket godkjennende til uttalelsen.

Vil ha mer vei

Jensen mener også vi må forsere Nasjonal transportplan, fordi infrastruktur er så viktig for annen næringsutvikling. Hun vil bruke avkastningen av oljefondet til å investere i veibygging. Det samme vil Høyre, men ikke Ap:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.