NYHETER

Lover bedre framkommelighet for busser

Samferdselsministeren lover å gjøre forholdene bedre for ekspressbussene.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
21. aug. 2014 - 09:25

- Lettest mulig omstiging fra bil til buss, bedre fremkommelighet for buss i trafikken og utbygging av innfartsparkering er blant tiltakene som kan gjøre det mer attraktivt å reise med ekspressbuss, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Samferdselsministeren har i dag hatt et møte med representanter for bussnæringen, fylkeskommunene, NAF, Norsk ruteinformasjon (NRI) og Statens vegvesen for å drøfte mulige tiltak for å styrke ekspressbussenes rolle innenfor et samlet transportsystem.

Rammebetingelser, bedre korrespondanse og samordning  mellom  ekspressbuss og annen kollektivtransport, særlig med sikte på samordnet informasjon og billettering, ble også drøftet.

- Jeg har fått mange innspill til hvordan ekspressbussene kan utvikle et enda bedre tilbud til de reisende i tiden som kommer. Ekspressbussene opererer i en tøff konkurranse, ofte helt uten offentlige tilskudd, og er selvsagt opptatt av mer likeverdige betingelser med andre transporttilbud. Næringen er opptatt av gode innfartsparkeringer til byene, sammenhengende kollektivfelt og gode holdeplasser, slik at det blir enklest mulig for de reisende å velge bussen. Flere av tiltakene bussnæringen tar opp, er også tiltak vi jobber med fra Samferdselsdepartementets side, sier samferdselsministeren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.