IT

Lover å kutte hver femte krone

Leif Hamnes
1. juli 2010 - 10:32

– Etter å ha hatt intern regnskapsavdeling i tre år har vi kommet til at en ekstern samarbeidspartner som er profesjonell på akkurat dette fagfeltet kan løse oppgavene mer lønnsomt. I tillegg ønsker vi å rendyrke fokuset på det som er vår kjernevirksomhet, forteller sjefscontroller i Umoe IKT, Johnny Sunde.

Det litt spesielle er at den eksterne samarbeidspartneren i dette tilfellet – Visma – i kontraktsform har garantert en kostnadsreduksjon på 20 prosent.

Les også: Visma sluker Sirius IT

De berørte ansatte i Umoe IKT flytter dessuten over til Vismas miljø innen regnskap, lønn og økonomi.

Lover kutt

Salgssjef i Visma Services, Tore Hansen, er naturlig nok fornøyd.

– Vi kan med trygghet love at Umoe IKT vil oppnå både betydelige kostnadsredaksjoner og økt kvalitet når de overlater dette arbeidet til oss. Samtidig får vi utvidet vårt leveranseteam med medarbeiderne som flytter fra Umoe IKT til oss. Fra å utgjøre en støttefunksjon hos Umoe IKT vil de nå bli en del av et stort fellesskap der akkurat deres oppgaver står i sentrum og er primæroppgaven i virksomheten, sier Hansen.

Lokkes av fagmiljø

Umoe IKT eies av Umoe-gruppen, og satser med sine om lag 770 ansatte tungt på integrasjon av tale-, data- og videoløsninger.

– En avtale med en så stor aktør som Visma garanterer at det alltid er kompetente og kvalifiserte folk tilgjengelig for å gjøre jobben. Visma kan dessuten tilby ansatte et mye mer attraktivt fagmiljø enn det vi kan, sier Johnny Sunde.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.