Løsnet skudd med hagle mot veiarbeidere

På fylkesvei 3764 i Froland ble veiarbeidere på jobb skutt mot.

Maskinen og stedet på bildet har ingen tilknytning til saken.
Maskinen og stedet på bildet har ingen tilknytning til saken. Illustrasjonsfoto: Bjørn Olav Amundsen
Av: Thor Søndenaa
5. des. 2022 - 11:47

Tre veiarbeidere som drev med beskjæring av vegetasjon langs fylkesvei 3764, en sidevei til fylkesvei 42 i Froland i tidligere Aust-Agder fylke, ble utsatt for en særdeles skremmende opplevelse sist mandag kveld. En mann angrep dem og fyrte av et skudd med hagle på kort hold. Heldigvis ble ingen truffet. Politiet ble varslet umiddelbart og arbeiderne kom seg vekk fra stedet.

– Mannen ble pågrepet på stedet uten dramatikk. Han oppførte seg pent da vi ankom. Det viste seg at han var ruset på alkohol, forteller stasjonssjef ved Arendal Politistasjon, Terje Gundersen, til Veier24.

– Både hagla som var brukt og noen andre våpen som ble funnet hos ham, ble beslaglagt. Han ble holdt i arrest til dagen etter da det ble gjort et avhør av ham før han ble løslatt.

Både hagla og de andre våpnene skal ha vært lovlig registrert.

Motivet for skytingen skal etter det politiet forstår ha vært at mannen opplevde det slik at at busker og trær på hans eiendom ble kuttet.

Politiet har etterforsket saken og der vil komme en reaksjon.

Presis Vegdrift har driftskontrakten for den aktuelle veien. Avdelingsleder i Agder, Jan Stomnås, er rystet over hendelsen.

– Vi hadde en mann ute på oppdraget sammen med to fra Hovland Entreprenør. Og jeg dro jo straks bortover til dem. De blir fulgt opp fra vår side, og de har fått tilbud om hjelp fra bedriftshelsetjenesten vår, sier han. Alle tre er fortsatt på jobb og har etter forholdene taklet episoden godt.

Hendelsen i Froland er andre gang på kort tid at veiarbeidere er blitt truet med våpen i Agder. Utviklingen bekymrer både Gundersen og Stomnås.

Tre enorme flytekraner er på plass ved den sammenraste broen i Baltimore.
Les også

Gigantkraner på plass ved kollapset bro

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.