MOTOR

Løpsk Toyota holdt lav fart

Det var  en slik bil, en Toyota Prius, som ifølge sjåføren skal ha fått låst gasspedal i full fart på E18. Skadene tyder på at farten var heller lav.
Det var en slik bil, en Toyota Prius, som ifølge sjåføren skal ha fått låst gasspedal i full fart på E18. Skadene tyder på at farten var heller lav. Bilde: Toyota
25. mars 2010 - 13:17

En Toyota Prius der gasspedalen skal ha hengt seg opp, hadde ifølge veimyndighetene svært lav fart da eieren krasjet den i autovernet på E18 i Lillesand for to uker siden.

Les også: Gasspedalen hengte seg opp på E18 i 176 km/t

Ingen anslag

Eieren har forklart at bilen ikke lot seg stoppe, og at farten var oppe i 176 kilometer i timen. Avdelingsdirektør Erik Aalling i Vegdirektoratet får ikke dette til å stemme overens med skadene på bilen.

– Bilen har små skader, så slik vi ser det må bilen ha hatt en relativt lav hastighet da den kom i kontakt med autovernet, sier Aalling til P4.

Han vil ikke anslå hastigheten nærmere.

Bilen ble påført skraper og skrammer i en skjerm og fikk mindre skader i forstillingen.

Skal etterforskes

– Skadene på bilen er svært begrenset. Det er noen småting som har vært reparert, og bilen er nå satt i stand slik at den er fullt kjørbar og fungerer igjen, så skadene på bilen tilsier at det har vært lav fart, sier Aalling.

Eieren opplyser at han ikke vet hvor stor farten var da han kjørte inn i autovernet, og vil ikke kommentere saken ytterligere.

Vegdirektoratet regner med å kunne levere en endelig konklusjon over påske.

Politiet iverksatte etterforskning av saken da den ble kjent, men skal ifølge Fædrelandsvennens nettutgave ikke snakke med bileieren før alle tekniske undersøkelser er ferdige. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.