NETTARKIV

Lønnsomt for lokalsamfunnet

energipolitikk

Jeg viser til artikkelen "Trege krafttak" i TU nr. 12/03, og ønsker å presisere følgende:

EBL og energibransjen har fokusert behovet for et velfungerende nordisk elmarked, og har i den forbindelse pekt på behovet for økt forsyningssikkerhet og målrettede tiltak som effektivt bidrar til økt elproduksjon og energitilgjengelighet innenlands, økt utvekslingskapasitet med land utenfor Norden og behovet for å fjerne flaskehalser i det nordiske kraftsystemet.

Konkret betyr dette investeringer i overføringsnettet, småkraft, opprusting og miljøvennlig utvidelse av vannkraften, utbygging av fjernvarme, bruk av gass innenlands, vindkraft og annen lokal energiutnyttelse.

Ettersom energibransjen og energiutnyttelse er Norges største distriktsnæring, vil en realisering av det miljøvennlige energipotensialet være god distriktspolitikk og målrettet miljøpolitikk.

Skal samfunnsøkonomiske og miljøvennlige investeringer bli realisert, må myndighetene, blant annet i sin gjennomgang av kraftskattesystemet, bidra til forenklinger og incentiver som gjør en bedring av kraftbalansen lønnsom, også for lokalsamfunnet.

Axel Collett

Næingspolitisk direktør i EBL

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.