T2

London-OL skal sendes i 3D

Panasonic-sjef Takumi Kajisha (i midten) og sjef for de olympiske TV-sendingene, Manolo Romero, tok hverandre symbolsk i hendene for å annonsere at neste års OL skal sendes i 3D.
Panasonic-sjef Takumi Kajisha (i midten) og sjef for de olympiske TV-sendingene, Manolo Romero, tok hverandre symbolsk i hendene for å annonsere at neste års OL skal sendes i 3D. Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle Olsen
31. aug. 2011 - 17:54

BERLIN: Panasonic og den internasjonale olympiske komiteen (IOC) benyttet gadgetmessa IFA i Berlin til å annonsere at neste års sommer-OL i London kommer til å sendes i 3D.

Kanskje ikke spesielt overraskende vil Panasonic også benytte anledningen til å promotere både 3D-TV-er og andre 3D-produkter.

I HD

Panasonic har vært involvert i produksjonen av OL siden 1988, og bidro også til at Beijing-lekene i 2008 ble sendt i HD.

– Dette vil bli det beste innholdet for 3D-markedet som er produsert noen gang. Det vil drastisk endre måten vi ser på lekene, skrøt Panasonic-sjef Tajumi Kajisha på selskapets pressekonferanse i ettermiddag.

Alt av utstyr

Selskapet skal levere både kamerautstyr, 3D-monitorer og annet utstyr til å produsere lekene i 3D.

Både åpnings- og avslutningsseremonien og 12 ulike idretter fra totalt 14 arenaer vil produseres i 3D, noen av dem for første gang i tre dimensjoner.

Det skal gi over 10 timer 3D-innhold fra OL hver dag.

– OL har alltid vært i forkant av kringkastingsteknologien, og hver utgave av lekene har stått for et nytt gjennombrudd. Vi er veldig stolte av dette, og tror det vil stå for et markant steg i historien for kringkastingsteknologi, sa Manolo Romero, sjef for Olympic Broadcasting Services.

På NRK

I Norge er det NRK som har rettighetene til 2012-OL. Statskanalen har så langt vært svært lunken til 3D-innhold.

Teknisk Ukeblad har forsøkt å få tak i teknisk sjef Nils Bjarne Foss, foreløpig uten hell.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.