IT

Lommemannen kunne vært tatt tidligere

Tore Stensvold
11. jan. 2008 - 10:51

Nytt og bedre videoutstyr har vært på markedet i lang tid.

De fleste steder er det fortsatt eldre VHS-kameraer som gir bilder av dårlig kvalitet. Men selv steder med nytt, digitalt utstyr, er oppløsningen stilt inn så lavt at identifisering har vært vanskelig.

Dårlig kvalitet

Den såkalte Lommemannen skal siden 2000 har reist rundt over store deler av Sør-Norge og begått meget grove seksuelle overgrep mot mindreårige gutter. Han er en klassisk serieforbryter, hevder politiet. Flere steder er han fanget inn på grå-hvite, kornete og ufokuserte bilder.

Men til tross for mange bilder fra videoovervåkingskameraer, lang etterforskning og mye medieomtale, gikk det flere år før politiet i dag kunne gå til pågripelse.

Billig og dårlig

– Lommemannen kunne vært tatt for lenge siden dersom ikke så mange bedrifter og organisasjoner hadde kjøpt kjipt videoutstyr, sa daglig leder Tom Sjølie i sikkerhetsselskapet Warden til Teknisk Ukeblad i fjor.

-Mange av de bildene av Lommemannen som Kripos har offentliggjort er tre – fire år gamle.

Forstørring vanskelig

– Bildene er tatt med VHS-teknologi. De er dessuten ikke fra videofilm, men er stillbilder som er tatt i en serie. Dette gjør det vanskelig når vi skal forstørre opp eksempelvis ansiktet til gjerningsmannen, sier Håvard Aksnes, sier politioverbetjent i Kripos.Politiet mener å ha sikre DNA-bevis mot bergenseren de mener er serieforbryteren «Lommemannen», melder VG Nett.

Ustraffet og rik

Mannen har to voksne barn og er i 50-årene. Han driver også sitt eget firma i Hordaland og er mangemillionær.

Han er ikke tidligere straffedømt og er i fullt arbeid, melder ba.no.

Lommemannen skal ha forgrepet seg på unge gutter i opp mot 30 år.

Mange gjør som Valen med overvåkningsvideo
Verner hjemmet med overvåkningskamera

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.