ARBEIDSLIV

Lokker utenlandsk kapital til Norge

Det kan bli springbretter til internasjonal ekspansjon for bedriftene som har gjort hjemmeleksa si.

Norwegian Tech Tour skal lokke 40 utenlandske og 20 norske venturekapitalister, finansfolk og industrifolk til å se nærmere på norske selskaper i løpet av to hektiske dager. Nåløyet for å få sjansen til å møte investorene blir trangt.

J. Frode Vaksvik, daglig leder i Startfondet, og president for "turen", sier mellom 20 og 25 bedrifter vil bli valgt ut av en komité med en rekke tunge navn i venturemiljøet. Bedriftene må selv melde seg på via nettet (se link til høyre).

De får anledning til å presentere seg for utvelgelseskomiteen, i seg selv en nyttig øvelse, og de utvalgte 20-25 bedriftene blir skolert i å presentere seg for et krevende, internasjonalt investormiljø. Deltagelsen er gratis for bedriftene som viser seg frem, utover bruk av egen tid. Turen finansieres av de deltagende investorene samt sponsorer.

Målet for Norwegian Tech Tour er å få internasjonale ventureselskaper til å investere i norske teknologibedrifter, hjelpe norske bedrifter til å lykkes internasjonalt og til å bygge et internasjonalt nettverk.

Se til Europa

Nestoren i norske ventureverden, Birger Nergaard i Four Seasons Venture, ser svært positivt på opplegget.

- Norge er ikke på kartet for internasjonale investorer. Dette er en mulighet for å bli synlig, sier han. Med sin erfaring fra en rekke investeringer i norske teknologiselskaper råder han bedrifter med internasjonale ambisjoner til å betrakte Norden som sitt hjemmemarked og deretter se til London, et viktig sted å hente kapital.

- Vi holder oss unna USA så lenge som mulig. Det er utrolig mange feller å gå i, sier han.

Norwegian Tech Tour fungerer ifølge Vaksvik som et omvendt Eksportråd der europeiske investorer og potensielle samarbeidspartnere kommer til Norge for å få de beste selskapene presentert på et brett.

Sveitsisk

Bak Norwegian Tech Tour står European Tech Tour Association som er en non-profit stiftelse med hovedkvarter i Sveits.

Den ble etablert i 1998 av Sven Lingjaerde i Genève for å hjelpe til med å opprette kontakt mellom de mest lovende nasjonale teknologiselskapene i Europa og internasjonale aktører. Siden starten er det arrangert ni Tech Tour i ulike europeiske land.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.