ARBEIDSLIV

Lokker barn til teknologifag

KONKURRANSE: Elever fra 7b Wennersborg skole i oransje. Fra venstre Heidi, Marthe, Camilla, Maiken og Åsmund, er ivrig opptatt med å løse årets oppgave i Norsk Lego League.Bak fra venstreprosjektleder Kari-Ann Hellingsrud, Kongsberg kommune; Per Håvard Klever, Devotek; Bernt Isaksen, Devotek; kultursjef Heidi Hesselberg Løken og daglig leder Berit Knutsen.
KONKURRANSE: Elever fra 7b Wennersborg skole i oransje. Fra venstre Heidi, Marthe, Camilla, Maiken og Åsmund, er ivrig opptatt med å løse årets oppgave i Norsk Lego League.Bak fra venstreprosjektleder Kari-Ann Hellingsrud, Kongsberg kommune; Per Håvard Klever, Devotek; Bernt Isaksen, Devotek; kultursjef Heidi Hesselberg Løken og daglig leder Berit Knutsen. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
17. nov. 2005 - 08:00

Kongsberg: Tidligere har interessen for realfag blant skoleelever blitt stimulert med Norsk Lego League og en konkurranse i året.

På Kongsberg ønsker industrien at denne interessen skal være kontinuerlig, fra barnehagestadiet til de velger fag i videregående skole.

Devotek betaler

Et fullt Lego - laboratorium er derfor blitt opprettet på Kongsberg bibliotek. Med midler fra Devotek er laboratoriet sikret helårlig bemanning.

– Barn skal inspireres til å bli ingeniører. Vi tenker langsiktig og må få interessen vekket så tidlig som mulig. Vi har inngått en avtale med kulturkontoret i Kongsberg kommune på at vi dekker halvparten av lønnskostadene for en daglig leder av Lego-laben på bibliotek, sier markedssjef Bernt Isaksen i Devotek.

Tidligere har andre næringsvirksomheter i byen bidratt med utstyr til laben.For alle

Lego Laben i blioteket har foreløpig vært åpen en kveld i uken pluss på dagtid ved henvendelse.

– Nå kan vi i større grad kontakte skolene og barnehagene for å trekke dem inn i teknologiens verden. Her er det plass til barn i alderen 5 - 16 år, forteller daglig leder Berit Knutsen.

Hun skal legge opp virksomheten slik at flere bruker tilbudet. Laben er også et interkommunalt samarbeid hvor nabokommunene Flesberg og Notodden er med på å betale for gildet.

Styrker lokalsamfunn

Muligheter finnes for at labens åpningstid utvides slik at den blir tilgjengelig flere kvelder i uken.

– Jeg tror at folk med lokal tilknytning blir stabil arbeidskraft. For oss det viktig at ungdom fra distriktet får et posistivt forhold til teknologi og bedriftene her på Kongsberg. At vi støtter denne Lego - laben er viktig for både bedriften og Kongsbergs-samfunnet, sier administrerende direktør i Devotek, Per Håvard Kleven.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.