IT

Lokalradioene frykter Tono

Leif Hamnes
13. des. 2010 - 12:27

Det er ikke lenger utstyret som er utfordringen for radiostasjoner som vil gå over til DAB+, men rettighetsorganisasjonene Gramo og Tono.

– DAB er blitt billig. Det som er problemet nå er avgiftene. Gramo og Tono har en betalingsmodell ut fra hver potensielle lytter. Med sendinger både på FM og DAB har de signalisert dobbelt avgift, sier teknisk sjef i bransjeforeningen Lokalradio Norge og Radio Metro, Eivind Engeberg.

Les også:

Større mangfold

– Så lenge digital kringkasting speiler den analoge sendingen i tid og rekkevidde, skal ikke vi ha noe mer. Men om de bruker DAB til å øke rekkevidden, vil vi kreve mer. Det vi har foreslått er en deling av inntektene med radiokanalene, sier markedsdirektør i Tono, Geir Gaarder.

– Spesielt med DAB+ vil vi få plass til et stort radiomangfold over hele landet. Men hvis alle skal betale en masse ekstra for rettigheter, vil dette blir vanskelig å realisere, sier Eivind Engeberg.

Les også:

FM godt for de små

Styreleder i Norsk Lokalradioforbund, Andreas Reitan, ønsker ikke at FM-nettet skal slokkes i det hele tatt. Det er nedbetalt, billig i drift og passer godt til radiostasjoner med små inntekter, mener han.

– Vi ønsker ikke en tvangsflytting til en ny digital plattform hvor vi er usikre på økonomien. Men vi er ikke imot at medlemmene våre tar i bruk DAB, sier Reitan.

Les mer om: