NYHETER

Lokal ledelse i Kvinnherad

Det nye fergeleiet på Årsnes i Kvinnherad blir sannsynligvis bygd av en lokal entreprenør. Gunnar Røsseland Entreprenørforretning fra Husnes i Kvinnherad har gitt den laveste anbudet, som er på 32,885 millioner kroner. Nærmeste konkurrent er E Opedal & Sønner fra Lofthus i nabokommunen Ullensvang som vil ha 34,706 millioner.

Fergeforbindelsen over Kvinnheradsfjorden blir kortere når det nye fergeleiet på Årsnes blir ferdig neste år.
Fergeforbindelsen over Kvinnheradsfjorden blir kortere når det nye fergeleiet på Årsnes blir ferdig neste år. Bilde: Statens vegvesen (ill.)
4. mai 2009 - 14:59

AF Gruppen er nr. tre med 35,296 mill. Like etter følger et annet Husnes-firma, Byggekompaniet, med 35,313 mill. Øvrige anbydere er Skanska (35,414 mill.), Mesta (36,788 mill.) og Veidekke (42,264 mill.).

Byggeleder Eystein Knag i Region Vest er ikke helt fornøyd med prisene. - Jeg hadde gjerne sett at de var litt lavere, men de er til å leve med, sier han.

Det nåværende fergeleiet på Løfallstrand skal legges ned og erstattes med et nytt på Årsnes 6 km lengre nord. Oppdraget omfatter alt arbeid med ny fergekai, pluss oppstillingsplass, parkeringsplass, servicebygg, beplantning, belysning og 800 meter adkomstveg. Arbeidet skal være avsluttet før sommeren neste år.

Vegen mellom Løfallstrand og Årsnes er i dårlig forfatning. 80 millioner kroner er stilt til rådighet for fergeleie og veg. Hva som skal skje med vegen, avhenger av hvor mye som blir til overs når den endelige regningen for fergeleiet er klar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.