ARKIVNYHETER

Lokal dominans i Sunnfjord

24. des. 2009 - 13:26

Konkurransen er jevn. Magne Hafstad fra Førde er nr. to med et anbud på 20,498 millioner. Deretter følger Harald Kapstad fra Førde (21,159 mill.), Røyseth Maskin fra Naustdal (22,074 mill.) og NCC (22,138 mill.).

Gang/sykkelvegen skal gå mellom Sunde og Farsund knapt 7 km øst for kommunesentret i Førde. Strekningen er ikke lang, men to konstruksjoner gjør utbyggingen kostbar. Bergavatnet skal krysses på en 95,5 meter lang bru, og E 39 skal krysses i en kulvert med spiss vinkel på kjørebanen.

Brua blir en plasstøpt betongbjelkebru som skal gå på nordsiden av brua som fører E 39 over vannet. Den får fire spenn, bredden blir 3,9 meter. Ca. 100 meter vest for vestre landkar skal g/s-vegen krysse E 39. Kulverten blir 3,6 meter bred og 2,85 meter høy. Oppdraget omfatter også justering av eksisterende gang/sykkelveg for å tilpasse den til undergangen, foruten omlegging av ledninger og kabler for vann, avløp, tele og strøm.

Nåværende bru over Bergavatnet er et dårlig tilbud for gående og syklende. Behovet for et bedre tilbud for disse gruppene vil øke når et nytt boligfelt som er under utbygging på Farsund, blir ferdig.

Gang/sykkelvegen er prosjektert av Statens vegvesen. Den skal være ferdig om et års tid.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.