ARKIVNYHETER

Lokal dominans i Lillesand

De to strekningene som skal utstyres med gang/sykkelveg er markert med rødt. Høvåg bru som skiller dem, ligger nesten midt på bildet. Ill.: Statens vegvesen
De to strekningene som skal utstyres med gang/sykkelveg er markert med rødt. Høvåg bru som skiller dem, ligger nesten midt på bildet. Ill.: Statens vegvesen
16. des. 2011 - 19:04

Heldal Entreprenør fra Lillesand vil ha 11,52 millioner kroner for jobben. Det er en million under byggherrekalkylen og like mye under nærmeste konkurrent, som er Anleggsvirksomhet AS fra Kristiansand med et anbud på 12,498 mill.

TT Anlegg fra Mandal er nr. tre (12,977 mill.) foran Repstad Anlegg fra Søgne (13,203 mill.). Den eneste anbyderen som ikke kommer fra et Agder-fylke er Trafikk og Anlegg fra Skien, som vil ha 13,740 mill. for jobben.

Ytterligere to entreprenører har gitt pris: Birkeland Grunn og Betong fra Lillesand (14,043 mill.) og Kaspar Strømme fra Kristiansand (16,227 mill.).

Oppdraget består i å legge gang/sykkelveg langs to strekninger på fylkesveg 401 mellom Høvåg kirke og Indre Årsnes vest i Lillesand kommune. Omtrent midt mellom ytterpunktene ligger Høvåg bru, som er ca. 100 meter lang. Den er for smal til at det kan legges gang/sykkelveg på den, og den tåler ikke vekten av en påhengt gang/sykkelbane. En parallell bru for myke trafikanter er det ikke dekning for i budsjettet. I stedet blir det fartsdumper og nedsatt hastighet på brua.

Gang/sykkelvegen blir tre meter bred. Den blir skilt fra kjørebanen med en like bred rabatt. Over en ca. 300 meter lang strekning blir fylkesveg 410 lagt helt om. Entreprisen omfatter også nytt veglys på alle de 1 750 metrene som får gang/sykkelveg.

Prosjekteringen er utført av Asplan Viak. Den som får kontrakten må gjøre seg ferdig innen 1. november neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.