BRUER

Loftesnesbrui vant Folkets pris på European Steel Bridge Award

– Veldig kjekt, sier prosjektleder Gunnar Solbakken i Statens vegvesen.

En stolt norsk delegasjon fra Statens vegvesen, entreprenør og konsulenter etter at det ble klart at Loftesnesbrui vant pris i Tsjekkia.
En stolt norsk delegasjon fra Statens vegvesen, entreprenør og konsulenter etter at det ble klart at Loftesnesbrui vant pris i Tsjekkia. Foto: Statens vegvesen
12. sep. 2018 - 10:59

Som en av fire var den nybygde Loftesnesbrui nominert i European Steel Bridge Award 2018.

Stort engasjement

– Fagprisen gikk til en jernbanebru på strekningen Hohenau-Prerov i Tsjekkia, men det ble også delt ut en Folkets pris, og denne vant Loftesnesbrui med god margin, melder prosjektlederen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Denne prisen ble avgjort via stemmer på Facebook, og Solbakken forteller at de har oppfordret folk til å stemme, og at engasjementet har vært stort. 

Solbakken med flere var til stede på arrangementet i Praha, sammen med flere utsendinger fra Norge, og forteller om en flott ramme rundt det hele. Han er på vei tilbake til Norge når veier24 snakker med han onsdag formiddag. 

Nylig åpnet

Loftesnesbrui er en 194 meter lang nettverksbuebru på tre spenn, og går langs riksvei 5 i Sogndal. Den ble bygget av PNC Norge og K.A Austad, og tegnet av pka Arkitekter.

Den ble satt i trafikk på tampen av november i fjor, mens den offisielle åpningen fant sted 24. august i år. Totalkostnaden på brua endte på 413 millioner kroner (2017). 

European Steel Bridge Award arrangeres annenhvert år, og det var Norsk Stålforbund som nominerte Loftesnesbrui til årets pris. 

LES OGSÅ: Syv stålbruer nominert til pris - to av dem er norske

LES OGSÅ: Juletrafikken over på nye Loftesnesbrui

 

Loftesnesbrui på riksvei 5 i Sogndal. <i>Foto:  Knut Strøm</i>
Loftesnesbrui på riksvei 5 i Sogndal. Foto:  Knut Strøm

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.