Loewe vinner på design

Loewes dokking-høyttaler passer inn i et veldesignet hjem.

Loewe vinner på design
LOEWE AIRPLAY: Bedre stil enn lyd. Bilde: WATT

For noen dager siden publiserte en stor samletest med 7 ulike dokking-høyttalere for iPhone og iPod.  Nå entrer Loewe denne arenaen - og de gjør de det med stil.

Loewe har sin egen designfilosofi og designer produkter som du umiddelbart kjenner igjen. Det er stramt både designmessig og utstyrsmessig, da enheten ikke på noen måte er overlesset med alle mulige finesser.

Som navnet tilsier er denne høyttaleren myntet på én ting - den skal spille av musikk som den mottar via AirPlay fra Appleprodukter eller PC/Mac med iTunes.

Den kommer med ethernetport, trådløst nettverk, 2 USB-innganger og en minijackinngang.

Her finner man ikke noe display og skal man sette den opp mot et trådløst nettverk må man koble til en PC via ethernet og bruke nettleseren. Ikke ideelt.

Godkjent lydopplevelse

Vi skjønner godt at Loewe vil inn på dette markedet. Det er allerede stort og det vokser fort. Bare se på B&W og den enorme suksessen med Zeppelin.

Loewe AirSpeaker spiller ganske bra. Den har en klar og fin diskantgjengivelse som ikke grøter til lydbildet. Bassen er stram, men ikke spesielt dyp. Det er nok sannsynligvis en fornuftig balansegang med en såpass begrenset størrelse på kabinettet.

Hvis man er opptatt av underholdningsfaktor finnes det flere konkurrenter som ikke har store problemer med å overgå denne enheten, men disse spiller kanskje ikke like nøkternt og korrekt. I så måte føler vi at Loewe har valgt seg en fin linje, og en bra balanse mellom volum og lydkvalitet.

Konklusjon

Loewe AirSpeaker er et produkt for de som ikke er ute etter høy lydmessig imponatorfaktor, men som vil ha et stilrent produkt som passer inn i et veldesignet hjem.

Prisen vil for mange være et minus sett i forhold til andre enheter på markedet.

Karakter: Terning 4

Pris: 5.790,-

Importør: www.pce.no

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

STOR TEST: Dokking-høyttalere for iPhone

TEST: 7 ultrabooker

TEST: Nye Apple TV

Vi tester svære flatskjermer 

Les mer om: