SAMFUNN

Lockheed får trolig kampfly-ordre

26. okt. 2001 - 14:58

Det står om en ordre med størrelseorden 200 milliarder dollar, og «vinn eller forsvinn» for to kampflyprodusenter. USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld avgjør i kveld norsk tid om det blir Boeing eller Lockheed Martin som vinner tautrekningen om å få produsere mellom fem og seks tusen kampfly.

Begge de to konkurrentene har utviklet hver sin prototyp.

Det har ikke kommet noen signaler fra det amerikanske forsvarsdepartementet, men magasinet BusinessWeek tror at F 16-produsenten Lockheed Martin blir vinneren. Magasinet siterer kilder i det amerikanske flyvåpenet, som mener at Lockheed vinner på overbevisende teknologi.

Et av de sentrale feltene i sammenlikningen av de to prototypene er sammenlikningen mellom de vertikale løftesystemene. Begge produsenter gjennomførte for første gang vertikal start og landing med sine prototyper i juni i år.

Luftforsvaret i Norge og andre europeiske land avventer den amerikanske beslutningen før de foretar sine innkjøp av nye kampfly.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.