OLJE OG GASS

Lobbyerer mot oljesand

Greenpeace møtte i dag Statoil-ansatte på vei til jobb på Vækerø med informasjonsbrosjyrer og en egen informasjonscontainer.
Greenpeace møtte i dag Statoil-ansatte på vei til jobb på Vækerø med informasjonsbrosjyrer og en egen informasjonscontainer. Bilde: Greenpeace
Stein Jarle Olsen
27. apr. 2009 - 07:30

Et tjuetalls Greenpeace-aktivister møtte de Statoil-ansatte på vei til jobb ved kontoret på Vækerø utenfor Oslo mandag morgen.

Generalforsamling

Aktivistene ønsker å informere de ansatte om miljøproblemene ved tjære-\oljesandutvikling i Canada.

Avgjørelsen om oljesandsatsingen i Canada skal nemlig opp på Statoils generalforsamling 19. mai.

– Så lenge Statoil selv ikke gir full informasjon om miljøproblemene ved tjæresandutvinning til verken eiere, ansatte eller det norske folk, er vi nødt til å gjøre jobben, sier Martin Norman i Greenpeace.

Brosjyre

Aktivistene hadde med seg en 40 fots container fylt med informasjonsmateriell, og de ansatte fikk utdelt en egen brosjyre hvor de ble oppfordret til å enten gi Greenpeace sin stemme eller stemme for punkt 12 på generalforsamlingen.

Miljøorganisasjonen hevder at Statoils metoder for utvinning av oljesand skiller seg svært lite fra andre selskapers metoder,til tross for at de har flagget metoden sin som ny og mer miljøvennlig.

De mener også at den foreslåtte CO 2-fangst og -lagringen vil forbli et forslag, ettersom Statoil foreløpig ikke har meldt inn ett eneste CO 2-fangst-prosjekt til canadiske myndigheter.

Skitten olje

I informasjonsbrosjyren pekes det også på at oljesandprosjektet vil medføre utslipp på rundt 100 kilo CO 2 per fat utvunnet olje, mot 7,8 kilo per fat på norsk sokkel.

– Når Statoil først skal lære seg noe nytt, bør de benytte sin innovasjonskraft på bedre prosjekter enn å bruke verdifull naturgass til å koke skitten olje ut av canadisk tjæresand, sier Norman.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.