NYHETER

LNS-ekspansjon krever nye ledere

Etter kraftig ekspansjon over hele verden, gjøres det nå endringer i LNS-ledelsen for å optimalisere driften.

29. aug. 2013 - 09:35

Konsernet har prosjekter i hele Norge, Svalbard, Grønland, Chile, Hong Kong og Antarktis, og er sannsynligvis den norske entreprenøren som er utbredt på det største geografiske området i verden

LNS-konsernet står overfor mange spennende og utfordrende prosjekter de nærmeste årene, og for å møte dem har det vært nødvendig å gjøre noen organisatoriske endringer. Dette gjøres for å effektivisere og optimalisere driften, og vil gjøre LNS-konsernet mer konkurransedyktig i fremtiden. Det er derfor med virkning fra 1. september d.å. gjort følgende endringer i ledelsen i LNS-konsernet:

 

Ruth Gunlaug Haug (50)

e

e
r ansatt som prosjektdirektør region Sør med virkning fra 1. september d.å. Hun vil være ansvarlig for Sjøskogen og alle nye prosjekter som LNS får i Sør-Norge. Hun vil være ansvarlig for kontakt mot myndigheter, organisasjoner, byggherrer, leverandører og samarbeidspartnere i region Sør. Ruth vil også ha ansvaret for å bygge opp et fagmiljø slik at vi har kapasitet og kompetanse for de fremtidige prosjektene som kommer i Sør-Norge. Ruth er utdannet fra NTH i 1987 og har en Master innen Construction Management fra University of Colorado i 1991. Tidligere har hun vært ansatt i Statens vegvesen og vært involvert i mange av de største samferdselsprosjektene i Norge, og var også med i utskillelsen og oppbyggingen av Mesta. Hun har vært avdelingsdirektør for geo- og tunnelseksjonen i Vegdirektoratet og har bl.a. initiert og bygget opp Tunnelskolen i Statens vegvesen. I tillegg har hun vært første kvinnelige formann Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) og er nå styremedlem i International Tunnel Association (ITA). Ruth har vært ansatt som Prosjektleder i LNS siden 1. januar 2011. Hun inngår i firmaets ledergruppe og vil rapportere til AD.

 

Ann Pedersen (55)

 er ansatt som prosjektdirektør region Nord i LNS med virkning fra 1. september d.å. Hun vil ha ansvar for våre prosjekter i Narvik og Kjennsvatn samt alle nye prosjekter for LNS som kommer i Nord-Norge og på Svalbard. Ann vil fullføre de prosjektene som hun har hatt ansvaret for som administrerende direktør i LNS Spitsbergen og som prosjektdirektør i LNS, fortsatt ha fokus på kommende prosjekter på Svalbard. Hun er utdannet fra Narvik ingeniørhøgskole i 1978 og er utdannet jurist fra Universitet i Tromsø i 2006. Ann har 35 års erfaring fra bygge- og anleggsbransjen både fra byggherre- og entreprenørsiden. Hun begynte LNS i desember 2006 og overtok som administrerende direktør i LNS Spitsbergen i august 2009. Hun inngår i firmaets ledergruppe og vil rapportere til AD.

 

Frank Jakobsen (52)

 

 
er ansatt som ny administrerende direktør i LNS Spitsbergen As (LNSS) med virkning fra 1. september d.å. Frank har vært ansatt i LNSS fra 1. januar 2000, og har i de senere år vært prosjektdirektør i selskapet. I de senere årene har han særlig jobbet opp mot våre prosjekter på Grønland og Antarktis. Han er utdannet Statens Bergskole 1986 og var hospitant på NTH i 1987. Han startet som gruvearbeider i Store Norske Spitsbergen Kulkompani As (SNSK) i 1980. Etter 1987 har vært bl.a. gruvesjef i Svea og Logistikksjef i SNSK. Han hadde en meget sentral og avgjørende rolle i forbindelse med oppbyggingen av LNSS etter at selskapet ble etablert i 2000 i samarbeid med SNSK.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.