ENERGI

LNG til Østlandet

Verdens minste LNG-skip, Pioneer Knutsen, kan trafikkere Herøya over nyttår. Skipet er 69 metere langt, 11,8 meter bredt og har en kapasitet på 650 000 SM3. Tankbilene som nå kjører fra Kollsnes, har til sammenlikning kapasitet til å frakte 35 000 SM3. Foto: Knutsen OAS
Verdens minste LNG-skip, Pioneer Knutsen, kan trafikkere Herøya over nyttår. Skipet er 69 metere langt, 11,8 meter bredt og har en kapasitet på 650 000 SM3. Tankbilene som nå kjører fra Kollsnes, har til sammenlikning kapasitet til å frakte 35 000 SM3. Foto: Knutsen OAS Bilde: KNUTSEN OAS

Porsgrunn: Den første industrikunden, Eramet, er nå koplet til distribusjonsnettet som er under utbygging i Grenlandsområdet.

Daglig leder i Naturgass Grenland, Grant Gundersen, forteller at de holder på å bygge ut et 20 kilometer langt distribusjonsnett.

Det strekker seg fra Herøya, over Porsgrunnselven og videre via vestsiden av elven til Skien. Den nordligste delen av nettet er i Falkumområdet.

Gassen blir distribuert i et 250 mm plastrør med seks bar trykk.

Inntil videre fraktes gassen i bil fra Kollsnes til Grenland, men Gundersen håper å kunne selge så mye gass at den kan fraktes med den nye mini-LNG-tankeren Pioneer Knutsen.

Naturgass Grenland er i samtaler med flere store industribedrifter som kan erstatte fyringsolje med naturgass.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.