OLJE OG GASS

LNG-produksjonen i gang

LNG-anlegget i Risavika produserer.
LNG-anlegget i Risavika produserer. Bilde: And\ers J. Steensen
Maiken Ree
22. des. 2010 - 11:20

LNG-fabrikk i Risavika

Salg og levering skal skje gjennom selskapet Nordic LNG. Dette selskapet er eid av Skangass (60%) og IM Skaugen (40%). Rederiet er en av verdens ledende transportører av gass og har for tiden ti svært avanserte LNG-tankskip under bygging. Nordic LNG vil benytte IM Skaugens skip for transport av nedkjølt, flytende naturgass fra Risavika til selskapets kunder.

Opprinnelig hadde operatør Skangass planlagt ny oppstart av anlegget etter årsskiftet, men har nå fått en midlertidig tillatelse fra Klima og forurensingsdirektoratet (Klif) til å produsere.

Samtidig som modifikasjonsarbeidet på LNG-anlegget har pågått i høst, har Skangass levert LNG gjennom salgsselskapet Nordic LNG. Nå har kuldeperioden i november og desember skapt større etterspørsel etter LNG enn forventet, skriver Skangass i en pressemelding.

Les også: Gassgigant til Sola

Forventer fakling

I forbindelse med oppstarten forventes noe fakling i forbindelse med nedkjøling av anlegget.

Skangass måtte stenge anlegget i høst på grunn av planlagt vedlikehold på Kårstø. Mens anlegget var stengt har det vært utført tiltak som skal optimalisere anlegget. I august var det oppstart for fylling av tanken og i høst har det vært testing av anlegget.

Les også: Bygger ny LNG-fabrikk

Imøtekommet krav

– Vi har arbeidet kontinuerlig med å imøtekomme de krav som settes til anlegget, sier teknisk direktør i Skangass, Kenneth Olsen.

Skangass ble etablert i 2007, og har en aksjekapital på 150 millioner kroner. Totale investeringer i Risavika LNG er kommet på 1,5 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.