KRAFT

Livselskap kjøper kraftaksjer

Deler av Salten Kraftsamband selges til livselskapet KLP.
Deler av Salten Kraftsamband selges til livselskapet KLP. Bilde: Wikimedia Commons
Camilla Aadland
15. juni 2010 - 14:36

Livselskapet KLP kjøper seg inn i Salten Kraftsamband og får dermed en eierandel på 15 prosent.Halv milliard

Nordkraft Produksjon selger aksjene for 561 millioner kroner.

– Vi kjenner energibransjen godt fordi vi har et langvarig og nært kundeforhold til mange av energiselskapene. KLP har derfor i lengre tid vært åpne for også å gå inn på eiersiden i kraftselskaper, sier konsernsjef Sverre Thornes i KLP i en pressemelding.God avkastning

Han viser til at energibransjen har stabil og god avkastning og et langsiktig perspektiv.

– Vi ser på Salten Kraftsamband som et sterkt og bærekraftig selskap som har dokumentert god og sikker inntjening for sine eiere gjennom mange år. Vi har stor tro på at selskapet også i fortsettelsen vil være lønnsomt og derved bidra til god avkastning for våre kunder og eiere, sier Thornes.Må ha unntak

Transaksjonen er blant annet betinget av at Olje- og energidepartementet opprettholder tidligere meddelt unntak fra konsesjonsplikt og forkjøpsrett.

De øvrige eierne i Salten Kraftsamband AS er Bodø kommune, Dong Energy Power A/S, Fauske kommune og Sjøfossen Energi AS.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.