Livbåt fra oljeplattform i Russland oppdaget

Minst fire døde og 49 er savnet etter at oljeriggen Kolskaya gikk rundt 18. desember 2011. Det var sterk vind og minus 17 grader da ulykken skjedde.
Minst fire døde og 49 er savnet etter at oljeriggen Kolskaya gikk rundt 18. desember 2011. Det var sterk vind og minus 17 grader da ulykken skjedde. (Bilde: AFP / Arktimor Neftegaz Razvedk)

– Et fly har observert en redningsflåte med rundt 15 mennesker. Det er uvisst om de er i live, opplyser lederen for den statseide plattformen, Jurij Melikhov, på en pressekonferanse i Murmansk.

Les også:

Det er nå sendt flere fartøyer til området for å undersøke om menneskene om bord fremdeles er i live.

Redningstjenesten sier imidlertid at opplysningene ikke stemmer.

– Disse opplysningene har ikke noe med virkeligheten å gjøre, sier en talsperson for redningstjenesten til nyhetsbyrået Ria.

Tauet i uvær

Kolskaja-plattformen hadde i alt 67 mennesker om bord da den ble tauet i retning den sørrussiske øya Sakhalin søndag. Plattformen kantret i kraftig uvær og hadde i løpet av 20 minutter sunket i Okhotskhavet.

14 personer ble reddet søndag, mens minst 14 oljearbeidere er funnet omkommet, ifølge russiske myndigheter.

Redningsaksjonen har vært svært vanskelig med kraftig vind og flere meter høye bølger i området. Søket i det iskalde vannet fortsatte mandag.

Ventet på hjelp

Oljeriggen skal ha hatt tekniske problemer allerede før ulykken og måtte konstant pumpe vann ut fra en av lufttankene på grunn av en lekkasje.

Mannskapet om bord på plattformen ventet på å bli evakuert med helikopter, men den tragiske ulykken skjedde før redningen kom fram. Det er tidligere meldt at alle de fire livbåtene som var på plattformen, ble funnet uten folk.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå