OLJE OG GASS

Liv i stedet for drap

- Det er ikke riktig at jeg har kjempet for at det fusjonerte selskapet nå skal hete Statoil, understreket konsernsjef Helge Lund på onsdagens kapitalmarkedsdag i London.
- Det er ikke riktig at jeg har kjempet for at det fusjonerte selskapet nå skal hete Statoil, understreket konsernsjef Helge Lund på onsdagens kapitalmarkedsdag i London. Bilde: Scanpix

Det er Dagens Næringsliv som i dag kan fortelle at «Liv» var et aktuelt navn under fusjonsprosessen med StatoilHydro.

Mange domener

Ifølge selskapet er ikke dette navnet lenger aktuelt.

Derimot påpeker DN at StatoilHydro har registrert domenenavnet statoilenergy.com, og mener at det framstår som et mulig alternativ dersom Statoil-navnet skal beholdes.

Imidlertid er Statoil er storgrossist når det gjelder domenenavn.

Som TU.no omtalte sist sommer eier selskapet navn som Fuckstatoil.com, Dirtystatoil.com, Burnstatoil.com, Ihatestatoil.com og Killstatoil.com.

Les også: Nytt navn: Killstatoil?

StatoilHydro eier imidlertid verken Liv.com eller Liv.no.

Lund liker alt

StatoilHydro-sjef Helge Lund understreker overfor avisa at han ikke har kjempet for å beholde Statoil-navnet.

– Det er ikke riktig at jeg har kjempet for at det fusjonerte selskapet skal hete Statoil. Vi har forhandlet fram en fusjonsavtale og i henhold til den jobbet med å få fram et nytt navn, sier Lund.

Han forteller at han liker samtlige navn, både Statoil, Hydro og StatoilHydro. Han kan også leve med et nytt navn, men sier at det ikke er dette han bruker mest tid på.

Nå har imidlertid olje- og energiminister Terje Riis Johansen (Sp) gjort det klart at han vil la Statoil-navnet leve videre.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.