ENERGI

Litt svakere for Kværner i 3. kvartal. Men framover ser det lysere ut

Driftsresultat på 48 millioner kroner i tredje kvartal.

Utstyrs- og boligplattformen for Johan Sverdrup-feltet som ble bygget ved Kværner Stord, har vært et av de viktigste Kværner-prosjektene i 3. kvartal.
Utstyrs- og boligplattformen for Johan Sverdrup-feltet som ble bygget ved Kværner Stord, har vært et av de viktigste Kværner-prosjektene i 3. kvartal. Foto: Marit Hommedal/NTB Scanpix
23. okt. 2018 - 10:35

Kværner fikk et driftsresultat i tredje kvartal på 48 millioner kroner, ned fra 63 millioner kroner i tredje kvartal i fjor. Utviklingen var svakt nedadgående også på inntektssiden. Driftsinntektene falt fra 1,83 milliarder kroner i tredje kvartal i fjor til 1,76 milliarder kroner i samme periode i år.

Justert driftsresultat for ned- og avskrivinger (EBITDA) endte på 75 millioner kroner, mot 102 millioner kroner i fjor, mens resultat før skatt endte på 53 millioner kroner – opp fra 45 millioner kroner i tredje kvartal fjor.

Vis mer

– Tredje kvartal var i tråd med forventningene våre, både når det gjelder prosjektgjennomføring og finansielle resultater. Den 28. juli leverte vi stålunderstellet til P1 plattformen til Johan Sverdrup, og 24. september nådde vi mekanisk ferdigstillelse av utstyrs- og boligplattformen til samme felt. Begge milepælene ble nådd i henhold til plan og budsjett, sier konsernsjef Karl-Petter Løken.

Resultatene er svakere enn det analytikernes ventet på forhånd, ifølge Dagens Næringsliv. Kværner selv påpeker at ordreinngangen doblet seg og ordrereserven økte med 30 prosent i tredje kvartal sammenlignet med året før. Selskapet har bedre markedsutsikter og kunder med nye prosjekter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.