NYHETER

Litt ned for Veidekke

Både omsetningen og resultatet hos Veidekke er litt ned i første kvartal. Resultatet er på minussiden, slik det var på denne tiden også i fjor.

Veidekkes konsernsjef Terje Venold.
Veidekkes konsernsjef Terje Venold.
7. mai 2013 - 09:22

Veidekkes første kvartal viser en omsetning på i overkant av 4 mrd. NOK. Resultatet på -63 MNOK er noe svakere enn i fjor, og preges av prosjektnedskrivning i den svenske entreprenørvirksomheten og margin­bedring i den norske. Boligvirksomheten i Norge går fortsatt godt, og tallene viser at Veidekke har en høy ordrereserve. 

Veidekkes omsetning i første kvartal ble 4 049 MNOK (4 299 MNOK i 2012). Resultatet før skatt ble -63 MNOK (- 52 MNOK). Ordrereserven for konsernet er nå på 16,8 mrd. NOK (15,4 mrd. NOK). Tallene er hentet fra segmentregnskapet. Resultatet pr. aksje ble kr - 0,30 (kr -0,30).

 

Entreprenørvirksomheten

Aktiviteten i det norske bygg- og anleggsmarkedet er på et høyt nivå, men lokale variasjoner medfører allikevel en svak nedgang for Veidekke Entreprenørs omsetning i Norge. Resultat­marginen bedret seg derimot sammenlignet med fjoråret. I Sverige var omsetningen på nivå med i fjor, mens resultatet ble svakt for byggvirksomheten i Stockholm. Veidekkes danske entreprenør­virksomhet, Hoffmann, hadde en liten nedgang i omsetningen, mens resultat­marginen bedret seg grunnet god drift i prosjektene.

Omsetningen i den samlede entreprenørvirksomheten i første kvartal ble 3 590 MNOK

(3 803 MNOK), mens resultatet ble 46 MNOK (65 MNOK).

 

Industri

Årets første kvartal for Veidekke Industri er preget av sesongmessig lav aktivitet, særlig for asfalt­virksomheten. Uttelingen i anbudsrundene for årets asfaltkontrakter med Statens vegvesen har vært god, og økt satsing på offentlig samferdsel gir gode markedsmuligheter når det gjelder veivedlikehold og asfalt.

Samlet omsetning for Veidekke Industri kvartalet ble 288 MNOK (301 MNOK), og resultatet ble -140 MNOK (-144 MNOK).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.