SAMFERDSEL

Liten og sterk

Med 32,84 poeng av 37 mulige er Modus den første mini MPV personbil som har fått fem stjerner av fem mulige, i den uavhengige organisasjonen Euro NCAP's crash tester.

Modus er enda et eksempel på Renault's dyktighet på sikkerhetsområdet: De er den eneste bilprodusenten som har syv modeller med fem stjerner i disse testene.

- At Modus har fått fem stjerner er særlig gledelig, fordi det er vanskeligere å beskytte de kjørende i en liten bil, sier sivilingeniør Jacques Faure, som er sjef for passiv sikkerhet hos Renault.

Plasseringen bekrefter etter hans mening verdien av satsing på sikrere konstruksjoner gjennom mange år. Han sier at fabrikkens mål er å beskytte alle i bilen fullt ut, enten de sitter foran eller bak, i en stor eller en liten bil.

Euro NCAP's analyser av skadene på testdukkene understreker beltesystemets effektivitet - med totrinns "intelligente" kollisjonsputer foran og dobbelte belte-forstrammere.

Karosseriet deformertes etter planen, kollisjonskreften fordeles optimalt, og inntrenging av motordeler i kupéen ble unngått.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.