T2

Liten, mindre, minst

Odd R. Valmot
9. mai 2003 - 08:31

Piksler er omtrent som hestekrefter. Dem kan vi tilsynelatende ikke få nok av.

Allikevel er 3,2 millioner nok for de fleste, og da kan jo de mest pikseledruelige av oss se etter andre tall på lista.

Vekt er kanskje noe flere burde interessere seg for. Den bestemmer ofte om vi skal ta med kameraet eller ikke, og hvem har ikke ergret kattunger på seg over å ha lagt igjen kameraet når det perfekte motivet dukker opp.

Derfor gleder vi oss over at digitale kameraer også har fått et snev av Fedon og gått ned i vekt, uten at det er gått særlig ut over muskelmassen.

Må du ha det letteste kameraet i 3,2-klassen, er det ingen vei utenom Casios Exilim EX-S3. Da kommer du unna med en vekt på bare 86 gram, men du må forsake litt på tekniske spesifikasjoner, slik som at kameraet har fast avstandsinnstilling og mangler optisk zoom.

Kan du avse 5000 kroner og gå opp til 115 gram? Da kan du få deg et Pentax Optio S.

Dette tekniske underverket har en innfellbar linse med hele 3X optisk zoom. Utrolig?

Det knøttlille kameraet har faktisk litt mindre høyde og bredde enn Casioen, men må se seg slått på tykkelsen. Likevel får det god plass i en sigarettpakke.

På tross av størrelsen mangler ikke denne tassen tekniske data. Til og med innebygd diktafon får du med, og slike koster jo fort en par-tre store lapper når du kjøper dem alene.

Canons IXUS har jo lenge vært selve "the mother of all mini cameras ", for å omskrive en nylig avgått og bortkommet statsmann. Nå kommer de med IXUS II.

Det er også lite, men har en nettovekt på 165 gram. Til gjengjeld får du et vell av teknologi og et solid kamera i rustfritt stål. Alt til overkommelige 4300 kroner

Alle kameraene bruker SD-kort til lagring, men Casioen har 10 og Pentaxen har 11 MB innebygd i tillegg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.