IKT

Liten krabat i hard konkurranse

BINDELEDD: Sony-Ericssons nye MMV-200 skal fungere som et bindeledd mellom mobiltelefonen og hjemmets ulike underholdningssystemer.
BINDELEDD: Sony-Ericssons nye MMV-200 skal fungere som et bindeledd mellom mobiltelefonen og hjemmets ulike underholdningssystemer. Bilde: Sony-Ericsson

Det har vært svært stille fra Spagat-kanten i det siste. Er det mulig for en liten Halden-bedrift å konkurrere med to av verdens største mobiltelefonprodusenter?

Vi hiver oss på telefonen og får Lars Svenkerud, en av Spagat-gründerne, i tale. Vi får ikke svar på spørsmålet, men han bekrefter at bedriften lever i beste velgående, at de er 12 ansatte i Halden.

Skjønt i beste velgående er kanskje å overdrive siden bedriften fremdeles ikke tjener penger.

Men Svenkerud er optimistisk. I løpet av året skal de gå i pluss.OEM-leverandør

Men hvem er så kundene? Det får vi vite fint lite om fordi Spagat i svært liten grad selger til sluttbruker. Virksomheten fokuserer OEM-utvikling for andre.

Og hvem disse andre er, vil ikke Svenkerud ut med. Vi spør direkte om selskapet har leveranser til Sony-Ericsson og Nokia. Det eneste Svenkerud svarer er at de har leveranser til mobiltelefonprodusenter.

Han snakker imidlertid gjerne om en avtale de inngikk med Deutsche Telecom like før jul. Dette gjelder en løsning hvor det er mulig å sende for eksempel MMS-meldinger over fastnettet direkte til TV-apparatet. Løsningen begrenser seg foreløpig til den tyske operatøren.

– Men vi har også planer om å presentere den for Telenor, sier Svenkerud.Mediesenter

Imens kommer altså Sony-Ericsson på markedet med sitt Bluetotth Media Center MMV-200 i løpet av annet kvartal.

Med MMV-200 plugget i hi-fi-anlegget kan man overføre lydfilene fra mobiltelefonen til anlegget via Bluetooth og lytte til musikken på høyttalerne. Like enkelt er det med bilder.

Både stillbilder og videoklipp kan deles med venner og familie på TV-apparatet hjemme. Det er også mulig å kjøre bilder og lyd samtidig.

Har man bilder eller lydfiler på minnekort, enten det nå er fra PC-en, kameraet eller fra mobiltelefonen, kan disse settes inn i MMS-200 for så å bruke mobiltelefonen som fjernkontroll for å skumme gjennom bilder eller søke etter musikkfiler.

Crabat var en av kandidatene til Teknisk Ukeblads prisutdeling Årets Ingeniørbedrift 2004.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.