NYHETER

Liten interesse for utbedring av rv 255

Hvis noen skulle være i tvil: Anleggsentreprenørene har fortsatt svært gode tider. Da Vegvesenet lyste ut andre entreprise i 255-pakken i Oppland, var det bare en entreprenør som fant det bryet verd å følge oppfordringen. Anbudet på 21,972 millioner kroner ligger rundt 25 prosent over kostnadsoverslaget.

Forholdene for myke trafikanter i Follebru er vanskelige og uoversiktlige. Når 255-pakken er fullført, blir de mye bedre.
Forholdene for myke trafikanter i Follebru er vanskelige og uoversiktlige. Når 255-pakken er fullført, blir de mye bedre. Bilde: Per Kristian Bjerke, Statens vegvesen
24. apr. 2008 - 11:32

Det var Anlegg Øst fra Lillehammer som ga det eneste anbudet. I fjor fikk dette selskapet den største kontrakten i 255-pakken etter å ha gitt et anbud som lå godt under Vegvesenets overslag.

255-pakken omfatter vegutbedringer i kommunene Lillehammer og Gausdal. Som navnet antyder, går mesteparten av pengene til riksveg 255. Første entreprise gjaldt utbedring av denne vegen på den 10 km lange strekningen mellom Jørstad og Segalstad bru.

Andre entreprise gjelder diverse mindre jobber på rv 255 i Follebu. De fleste av dem dreier seg om å bedre forholdene for gående og syklende. Om det høye anbudet vil få noen andre konsekvenser enn at prosjektet blir dyrere, er foreløpig usikkert. Før eventuelle konsekvenser kan vurderes, skal anbudet kontrollregnes. 255-pakken er kostnadsberegnet til 252 millioner kroner. Av dette skal over 70 prosent dekkes med bompenger, så prosjektet tåler ikke store overskridelser.

Ytterligere tre entrepriser i denne pakken skal lyses ut. Arbeidet fullføres høsten neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.