NYHETER

Liten interesse for stor jobb

Interessen for en kjempejobb på riksveg 22 på Romerike er minimal. Bare to entreprenører deltar i anbudskonkurransen. Lavest av dem ligger Sarpsborg Park & Anlegg som vil ha 446 millioner kroner. 

Denne vegen skal få fire felt før jul i 2015. Sarpsborg Park & Anlegg ligger godt an til å få kontrakten. (Foto: Anders Haakonsen)
Denne vegen skal få fire felt før jul i 2015. Sarpsborg Park & Anlegg ligger godt an til å få kontrakten. (Foto: Anders Haakonsen)
20. feb. 2013 - 13:22

Den andre deltageren er NCC, som har gitt et anbud på 481,6 mill.

Oppdraget består i å utvide riksveg 22 til fire felt mellom Lillestrøm og Fetsund.

Til tross for den lave oppslutningen ligger ikke prisene høyere enn ventet, men byggeleder Tom Fjerdingby i Statens vegvesen er overrasket over at ikke flere ga anbud. - Vi hadde ventet flere. Det er mange som har bedt om konkurransegrunnlaget og vist interesse for jobben. En medvirkende årsak til at ikke flere har gitt anbud kan være at vi ikke har anvist noe riggområde. Det må entreprenøren skaffe selv, sier Fjerdingby.

Strekningen som skal utvides er 4,5 km lang. Her blir det fire felt og midtdeler. I sør blir det en ca. 500 meter lang overgangssone mot Fetsund hvor vegen går inn fra fire til to felt.

På halvparten av den nye firefeltstrekningen er det to felt og et kollektivfelt i retning Lillestrøm i dag. På den andre halvparten er det bare to felt.

Den som får kontrakten skal bygge om to T-kryss til to-planskryss. Oppdraget omfatter også utbedring av lokalveger, støyskjerming og omlegging og oppgradering av kabler og ledninger.

Prosjekteringen er utført av Cowi. Vegvesenet tar sikte på å velge entreprenør før påske. Innen 1. desember 2015 må jobben være gjort.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.