Liten interesse for pumpestasjon i Kvalsundtunnelen

Interessen for å skifte ut pumpestasjonen i Kvalsundtunnelen i Troms er ikke overveldende. Bare to anbud har kommet inn. Det laveste er gitt av Scanmatic Elektro. Det er på 21,256 millioner kroner.

Kvalsundtunnelen ble åpnet i 1988. Nå skal det installeres ny pumpestasjon i den. Scanmatic Elektro har en god mulighet til å få den jobben.
Kvalsundtunnelen ble åpnet i 1988. Nå skal det installeres ny pumpestasjon i den. Scanmatic Elektro har en god mulighet til å få den jobben. Bilde: Gule sider
12. juni 2016 - 22:01

Konkurrenten er Thore Magnussen & Sønn fra Vestvågøy, som vil ha 24,114 mill.   
Kvalsundtunnelen inngår i fylkesveg 863 i Tromsø kommune. Den går under sundet som skiller Kvaløya fra Ringvassøya.

Tunnelen er 1 650 meter lang. Den ble åpnet i desember 1988. Etter mer enn 27 års drift trenger pumpestasjonen avløsning. I dag har den fire pumper, hver med en kapasitet på 10 liter pr. sekund. Etter at utskiftingen er fullført, blir det bare tre pumper, men hver av dem får en kapasitet på 30 liter pr. sekund.

De nåværende pumpene står våtstilt i pumpesumpen hvor saltvannet som renner inn i tunnelen, samler seg. De nye pumpene skal stå tørt.

En annen viktig forbedring er at den nye pumpestasjonen får en oljeutskiller. I dag blir vannet sendt urenset ut i havet.

I tillegg til å levere og montere det nye utstyret skal entreprenøren utvide nisjen som pumpestasjonen ligger i.

- Den laveste anbudssummen ligger en del høyere enn ventet. Det er usikkert om det får noen konsekvenser for framdriften. For å finansiere prosjektet trengs det en tilleggsbevilgning som må vedtas av fylkeskommunen, sier byggeleder Steinar Arnt Larsen i Statens vegvesen.

Hvis den oprinnelige framdriftsplanen blir fulgt, blir jobben fullført innen 12. desember i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.