NYHETER

Liten interesse for g/s-veg på Sunnmøre

Bare to entreprenører har meldt interesse for en gang/sykkelveg på Hareidlandet. Det laveste av anbudene er på 17,385 millioner kroner. Det er gitt av Mesta.

Gang/sykkelvegen langs fylkesveg 61 går gjennom lett terreng, men omfattende masseutskifting driver anleggomkostningene opp. (Foto: Google)
Gang/sykkelvegen langs fylkesveg 61 går gjennom lett terreng, men omfattende masseutskifting driver anleggomkostningene opp. (Foto: Google)
22. nov. 2012 - 15:06

Den andre deltakeren i konkurransen er UFO Entreprenør fra Ålesund, som har gitt et anbud på 18,817 mill.

Hareidlandet er en øy på Sunnmøre sørvest for Ålesund. Kommunene Hareid og Ulstein deler øya mellom seg. Gang/sykkelvegen skal gå langs fylkesveg 61 mellom Rise i Hareid og Varleite i Ulstein.

Avstanden mellom ytterpunktene er ca. 1,9 km. Terrenget langs fylkesvegen er ganske flatt. En kilometerpris på over 9 millioner kroner for en gang/sykkelveg i lett terreng er vanligvis høyt, men ikke høyere enn Vegvesenet regnet med denne gangen. Årsaken er grunnforholdene langs fylkesveg 61. Mye myrmasse må fjernes og mye sprengstein tilføres.

To opsjoner bidrar også til å gjøre prisene høyere. Den ene gjelder veglys på hele strekningen, den andre gjelder legging av en kommunal vannledning under gang/sykkelvegen.

I oktober neste år skal jobben være avsluttet. Da blir det sammenhengende gang/sykkelveg mellom kommunesentrene i Hareid og Ulstein.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.